Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Asllanis ilska: "Får gå raka vägen dit"

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Linköping förlorade cupfinalen för tredje året i rad mot Rosengård.

Efteråt sågade landslagsmittfältaren Kosovare Asllani domarna – och Rosengård.

– Vi ska skänka våra 50 000 kronor i vinstpengar till domarutbildningen. Det är en cupfinal och man kan inte ha en sån nivå, säger Kosovare Asllani.

Linköping förlorade cupfinalen mot Rosengård med 1–0 efter en blek insats.

Efteråt var det en frustrerad och besviken Kosovare Asllani som satte känslor på förlusten.

- Matchen levde in i det sista, sen gjorde Rosengård över 90 minuter en bättre match, men det är lite för mycket tekniska misstag av oss i dag, säger Asllani och fortsätter:

– Sen blåste domaren sönder matchen i andra halvlek. 

Vilka situationer tänker du på då?

– Alla situationer. Alla situationer. Vi ska skänka våra 50 000 kronor i vinstpengar till domarutbildningen. De får gå raka vägen dit. Det måste bli bättre. Det är en cupfinal och man kan inte ha en sån nivå. Men vi gratulerar Rosengård till guldet.

Asllani menar att domarna föll för att Rosengårdsspelarna trillade enkelt i duellerna.

– Jag fick också tacklingar men jag fick frispark emot mig. Vi ska inte lägga för mycket att vi förlorar matchen på grund av det, men nivån är alldeles för låg. Man måste kunna tillåta spel när det är cupfinal. Om man knappt rörde dem så cirkulerade de tio varv. De måste ha gått brasiliansk filmningsskola.

Asllani: ”Det är orättvist”

I den 90:e minuten fick även Linköpings Marija Banusic, som byttes in i jakten på ett kvitteringsmål, ett direktrött kort efter en tackling på målskytten Sanne Troelsgaard.

– Jag tycker det var orättvist. Jag tycker inte det var rött kort och jag sa det till Marija också. Jag tycker att beslutet som domaren tar är ett felbeslut. Som jag sa, det krävs en längre domarutbildning på vissa domare.

Vid prisutdelningen syntes sedan inte Banusic till när Linköpingsspelarna fick ta emot sina silvermedaljer.

Rosengårds matchvinnare Sanne Troelsgaard håller med om att domarna blåste för enkelt.

– Det är klart. Jag får höra från de andra spelarna i Linköping också att hon (domaren) ger många frisparkar. Domaren blåser mycket frisparkar i stället för att låta spelet fortsätta. Den känslan har vi också, men går det vår väg så är det okej. I dag gick det vår väg.

Troelsgaard: ”Trodde det var gult”

Hon ler åt Asllanis påstående om att Rosengårdsspelarna gått i brasiliansk filmningskola.

– Jag har inte gjort det, men kanske att vi ska börja med det. Men som jag säger, jag är inte helt nöjd att domaren blåser så mycket frisparkar. Det blir lite så att hon blåser sönder matchen.

– Det är speciellt i andra halvlek. Vid de mindre händelserna tycker jag vi kunde fortsatt spela. Hela spelet stannar upp, alla spelare ska prata med domaren så jag ger Asllani rätt att det är många frisparkar i dag.

Vad säger du om det röda kortet?

– Jag får tag i bollen och så träffar hon mitt lår, men jag tycker inte det är rött kort. Jag trodde hon bara fick gult kort.