Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Asllanis ilska: "Får gå raka vägen dit"

Publicerad

Linköping förlorade cupfinalen för tredje året i rad mot Rosengård.

Efteråt sågade landslagsmittfältaren Kosovare Asllani domarna – och Rosengård.

– Vi ska skänka våra 50 000 kronor i vinstpengar till domarutbildningen. Det är en cupfinal och man kan inte ha en sån nivå, säger Kosovare Asllani.

Linköping förlorade cupfinalen mot Rosengård med 1–0 efter en blek insats.

Efteråt var det en frustrerad och besviken Kosovare Asllani som satte känslor på förlusten.

- Matchen levde in i det sista, sen gjorde Rosengård över 90 minuter en bättre match, men det är lite för mycket tekniska misstag av oss i dag, säger Asllani och fortsätter:

– Sen blåste domaren sönder matchen i andra halvlek. 

Vilka situationer tänker du på då?

– Alla situationer. Alla situationer. Vi ska skänka våra 50 000 kronor i vinstpengar till domarutbildningen. De får gå raka vägen dit. Det måste bli bättre. Det är en cupfinal och man kan inte ha en sån nivå. Men vi gratulerar Rosengård till guldet.

Asllani menar att domarna föll för att Rosengårdsspelarna trillade enkelt i duellerna.

– Jag fick också tacklingar men jag fick frispark emot mig. Vi ska inte lägga för mycket att vi förlorar matchen på grund av det, men nivån är alldeles för låg. Man måste kunna tillåta spel när det är cupfinal. Om man knappt rörde dem så cirkulerade de tio varv. De måste ha gått brasiliansk filmningsskola.

Asllani: ”Det är orättvist”

I den 90:e minuten fick även Linköpings Marija Banusic, som byttes in i jakten på ett kvitteringsmål, ett direktrött kort efter en tackling på målskytten Sanne Troelsgaard.

– Jag tycker det var orättvist. Jag tycker inte det var rött kort och jag sa det till Marija också. Jag tycker att beslutet som domaren tar är ett felbeslut. Som jag sa, det krävs en längre domarutbildning på vissa domare.

Vid prisutdelningen syntes sedan inte Banusic till när Linköpingsspelarna fick ta emot sina silvermedaljer.

Rosengårds matchvinnare Sanne Troelsgaard håller med om att domarna blåste för enkelt.

– Det är klart. Jag får höra från de andra spelarna i Linköping också att hon (domaren) ger många frisparkar. Domaren blåser mycket frisparkar i stället för att låta spelet fortsätta. Den känslan har vi också, men går det vår väg så är det okej. I dag gick det vår väg.

Troelsgaard: ”Trodde det var gult”

Hon ler åt Asllanis påstående om att Rosengårdsspelarna gått i brasiliansk filmningskola.

– Jag har inte gjort det, men kanske att vi ska börja med det. Men som jag säger, jag är inte helt nöjd att domaren blåser så mycket frisparkar. Det blir lite så att hon blåser sönder matchen.

– Det är speciellt i andra halvlek. Vid de mindre händelserna tycker jag vi kunde fortsatt spela. Hela spelet stannar upp, alla spelare ska prata med domaren så jag ger Asllani rätt att det är många frisparkar i dag.

Vad säger du om det röda kortet?

– Jag får tag i bollen och så träffar hon mitt lår, men jag tycker inte det är rött kort. Jag trodde hon bara fick gult kort.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag