Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anvegård är borta på obestämd tid

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Landslagsstjärnan Anna Anvegård missade landslagssamlingen i Malta i februari. Då handlade det om en okänd skada. 

Nu rapporterar Fotbollskanalen att det rör sig problem med knät, och att ingen vet när Anvegård kan vara tillbaka igen. 

– Vi har en oklar prognos i nuläget, säger FC Rosengårds tränare Jonas Eidevall till Fotbollskanalen. 

När FC Rosengårds Anna Anvegård missade landslagssamlingen i Malta i februari möttes frågorna av korthuggna svar. Då ville inte Rosengårds sportchef Therese Sjögran berätta vad det rörde sig om för skada. 

– Det är inte jätterelevant. Det är inget allvarligt, men det gör att hon inte kan spela matcher, sa hon då till Fotbollskanalen

Det rörde sig inte om någon allvarlig skada och seriestarten skulle inte heller vara i fara.

Så lät det då. 

Nu berättar Rosengårds tränare Jonas Eidevall för Fotbollskanalen att Anvegård missar den stundande åttondelsfinalen i Champions League, och att det rör sig om knäproblem. Den 23-åriga anfallaren har inte kunnat träna fotboll sedan i januari. 

Anna Anvegård borta på obestämd tid

– Hon har status där hon inte kan träna fotboll och har inte kunnat sedan vi drog i gång i mitten av januari. Det är väl inte så bra utifrån ett fotbollsperspektiv, säger han. 

Eidevall hänvisar vidare till rehabteamet angående vilken typ av skada det rör sig om samt hur prognosen ser ut. Vad han vet, så finns det ingen tidsram för när Anvegård kan vara på planen igen.

– Mig veterligen har vi ingen prognos i dagsläget, säger han till Fotbollskanalen

Anvegård noterades i fjol för 16 mål på 21 matcher i damallsvenskan och i landslagssammanhang har hon åtta mål på 19 A-landskamper.