Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Christiansen om dramat: ”Jag kräktes klockan sex”

Foto: MATS JAVERUD / BILDBYRÅN STR
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Anders Christiansen lämnade sent klartecken till mötet med FC Köpenhamn.

Efter segern berättar han om dramat dagen inför matchen.

– Klockan sex kräktes jag och jag tog mig ur sängen först klockan sju på kvällen, säger MFF-mittfältaren.

När MFF-truppen åkte över till Danmark i onsdags låg Anders Christiansen nedbäddad hemma i Malmö.  

Han hade sett fram emot mötet med FC Köpenhamn i Parken sedan lottningen i somras.

Magsjuka var nära att stoppa honom.

– Jag mådde jättedåligt, säger Christiansen.

Först klockan sju på onsdagskvällen kunde han ta sig upp ur sägen.

– Efter det började jag äta lite mat och dricka mycket. Jag somnade igen, vaknade på matchmorgonen och hade mycket bättre känsla. Men jag hade inga krafter. Det var bara att trycka i sig mat. Jag här ätit och druckit hela dagen, säger Christiansen direkt efter segern mot FCK.

Hur nära var det att du skulle missa matchen?

– Jag bestämde redan i går (onsdags) att om tränaren ville ha mig så skulle jag vara redo för match. Det är inte optimalt att spela match dagen efter man legat sjuk men jag kände mig redo och ville inte missa den här matchen så jag gjorde allt vad jag kunde.

Malmö FF vann med 1-0, tog sig förbi FCK i tabellen och blev gruppetta. Enligt Anders Christiansen är det inte nödvändigtvis ett maktskifte.

– Det är på den här platsen man gärna vill visa upp sig. Vi vill visa att vi inte är en andraklubb i Skandinavien. Vi är en jättestor klubb med stolta traditioner, med kvalitet och med ett fantastiskt publikstöd. Jag tycker att vi visar att vi inte är långt efter FCK. Men det är svårt att prata om störst i Skandinavien för det är inte bara 90 minuter, eller 180 minuter, som avgör det. Det är så mycket runtomkring.

– Vi ser till oss själva och har gjort det bra det här årtiondet. Nu kanske vi kan göra det ännu bättre nästa årtionde.

Det börjar med en 16-delsfinal. Hur långt kan ni nå?

– Det får vi se. Det är kanske inte optimalt att börja med en Europa League-match men så är det tyvärr med svensk fotboll. Kanske ska man börja kolla mer på Danmark och Norge, hur de gör? Så länge det inte fins några förbud mot konstgräs, som hälften av lagen har, så kan man gott spela senare och börja lite tidigare. I Danmark slutade de i helgen och börjar i februari. Jag tycker att man ska titta på hur man kan göra för att få fler svenska lag i Europa.

Hur mycket led ni av att ni inte var i säsong när ni mötte Chelsea?

– Man kommer med mycket energi men man saknar tajming och relationer. Det är inte optimalt men jag ska inte stå här och gnälla och säga att vi inte vill spela de matcherna, för vi älskar att spela dem.