Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Chippen” gör oväntad comeback

Foto: ANETTE NANTELL / DN
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SPORT SCANPIX SWEDEN

Christian Wilhelmsson, 39, gör oväntad comeback i svensk fotboll.

På lördag debuterar den tidigare landslagsstjärnan för Ämterviks FF.

– Vi ser fram mot en intressant tid tillsammans på och utanför planen, skriver klubben på sin hemsida.

Christian ”Chippen” Wilhelmsson hade en spektakulär spelarkarriär. Förutom 79 A-landskamper för Sverige hann Hällevikssonen med proffssejourer i storlag som Anderlecht, Nantes Roma, Bolton och LA Galaxy.

Stjärnan lade sedan skorna på hyllan 2015 efter ett par säsonger i Mjällby.

Men nu gör ”Chippen” oväntad comeback i svensk fotboll. 

39-åringen har skrivit på för den värmländska division 5-klubben Ämterviks FF – och debuterar på lördag mot Hertzöga BK 2.

Tillbringrar somrarna i Karlstad

”Christian har deltagit fullt ut i träning sedan omstarten och kommer att finnas tillgänglig under juli och augusti månad vilket vi tackar för och ser fram mot en intressant tid tillsammans på och utanför planen”, skriver Ämtervik på sin hemsida.

Klubben har blandat och gett under säsongen och ligger i mitten av tabellen efter 13 omgångar.

Christian Wilhelmssons fru Oksana och parets barn har tidigare spelat i Ämtervik. Familjen tillbringar delar av sina somrar i Karlstad, men bor annars i Dubai, där ”Chippen” gör karriär som affärsman.

Nya karriären som affärsman

I en stor intervju med Expressen förra året berättade Christian Wilhelmsson om sitt nya liv som ledare för ett nytt jätteprojekt i Dubai.

– Det händer mycket för mig just nu. Jag är vd för Dubai Sports City, träningsanläggningen. Och det är enormt spännande. Vi har för det första fyra akademier där. Tennis, fotboll, rugby och e-sport.  Sedan har vi ett stort hotell och två restauranger, sa ”Chippen” då.

Parallellt med Dubai-projektet driver Wilhelmsson en fotbollsagentur, Star Agency, som hjälper spelare att toppa formen fysiskt.

Christian Wilhelmsson spelade ett par matcher för Sven-Göran Erikssons gamla klubb Torsby IF förra sommaren. Även det var i division 5.