Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi snackade lite – svårt att spela i S:t Petersburg”

Anel Ahmedhodzic under en pressträff inför matchen mot Zenit.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Den tidigare MFF-talangen Dennis Hadžikadunić tillhör den ryska fotbollen sedan 2018.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nyckelmatch stundar mot Zenit.

Inför måstemötet har MFF-stjärnan Anel Ahmedhodzic givetvis passat på att byta några ord med Rysslandsproffset Dennis Hadžikadunić. 

– Han snackade lite om hur de är som lag, att det är väldigt svårt att spela i S:t Petersburg, säger Anel. 

Två dagar kvarstår innan det vankas ny gruppspelsmatch i Champions League för Malmö FF.

Och att den skånska klubben tog sig hela vägen till världens främsta klubblagsturnering var en stor anledning till varför mittbacksstjärnan Anel Ahmedhodzic blev kvar i MFF.

Det berättade agenten (och MFF-profilen) Markus Rosenberg i podcasten ”Lundh”.

– Ja, det var en stor faktor till att jag stannade. Nu känns det väldigt skönt, jag kan slappna av. Jag tror ni kan se det på mina prestationer de senaste matcherna, det känns väldigt avslappnande nu. Jag kan bara göra min grej på planen, säger Anel Ahmedhodzic själv.

MFF förlorade Europapremiären mot italienska Juventus med 3-0 hemma på Eleda stadion. Onsdagens utmaning ser något annorlunda ut - när Malmö ställs mot Zenit på bortaplan.

– Min vän Dennis (Hadžikadunić) spelar i Ryssland och han har berättat att det är det laget i Ryssland som är omöjligt att slå. Så jag tror vi kan förvänta oss en svår match. 

Ja, den forne MFF-talangen Dennis Hadžikadunić tillhör sedan sommaren 2018 den ryska storklubben Rostov och han gör numera sin fjärde säsong inom den ryska ligafotbollen.

– Alltså, vi pratade inte så värst mycket om det, säger Anel, på en fråga om Hadzikadunic lämnat tips och erfarenheter från matcherna mot Zenit. 

”För oss är inget omöjligt”

– Han bara snackade lite om hur de är som lag, att det är väldigt svårt att spela i S:t Petersburg.

Handlar det om stämningen också, förutom att laget är bra?

– Ja, han tänkte mest på laget. Men i Ryssland brukar det alltid vara fullsatt, jag tror de brukar ha mycket.

I det ryska seriespelet har Zenit klivit upp till en förstaplats med 23 inspelade poäng, fyra pinnar fler än tvåan Dynamo Moskva. 

Allra närmast kommer Zenit från en hemmaseger med 2-1 mot tabelltian KS Samara.

– För oss är inget omöjligt, konstaterar Ahmedhodzic.

– De har många bollskickliga spelare i laget om man kollar offensivt är de väldigt starka och de har kreativiteten. De har en target-man, de har små spelare som är bra på att dribbla. De har allting i det laget.

”Jag har inte sett 90 minuter”

Zenit stod för en fin insats när Champions League-gruppspelet påbörjades med möte mot den engelska jätten Chelsea. Men det blev ändå förlust med uddamålet, 1-0, på klassiska Stamford Bridge.

Segermålet satte storstjärnan Romelu Lukaku med 20 minuter kvar på matchen.

– Om man kollar deras senaste match mot Chelsea förtjänade de mer än noll poäng. Så det är ett bra lag, säger Anel Ahmedhodzic.

MFF-mittbacken medger samtidigt att han inte har bänkat sig framför tv:n och tittat igenom hela Zenits öppningsmatch mot Chelsea.

– Nej, jag har inte sett 90 minuter. Men jag har sett lite och vi håller på att analysera dem. Vi har en idé om dem, säger Anel.

Onsdagens match mellan Malmö FF och Zenit har avspark klockan 18.45 på Gazprom arena. 


ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.


TV: SE FLER SPORTNYHETER