Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Varningen inför returen: ”Då kommer vi gå vidare”

Boban Nikolov stod för en bra insats på innermittfältet mot Malmö FF. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Han var inblandad i ett par duster med Anders Christiansen. Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Nytt år, ny klubb, samma motstånd. 

Förra året gjorde Boban Nikolov två mål för Vardar i dubbelmötet med MFF.

Efter den första matchen av två för MOL Vidi gick han av mållös, men hoppas och tror på ett avancemang nästa vecka. 

– Vi gör en taktiskt fenomenalt genomförd match, säger Boban Nikolov. 

1-1 på Stadion efter mål av Anders Christiansen och Loic Nego, en minst sagt fysisk match och ett resultat som är långt ifrån optimalt för Malmö FF inför CL-returen mot Vidi FC nästa vecka. 

Boban Nikolov, MFF:s stora skräck förra året i mötena med makedonska Vardar, spelade från start i Vidi i och med Szabolcz Husztis avstängning. Makedoniern hade en godkänd dag på jobbet och var nöjd med sitt lags insats på ett erkänt svårspelat Stadion.

– Det var stenhårt där ute. Vi gör en taktiskt fenomenalt genomförd match, men vi får inte bli för euforiska nu. Vi står med ena benet i nästa omgång men en match återstår. Maximal koncentration krävs – spelar vi som vi gjorde nu så kommer vi gå vidare. Jag själv hade två chanser att göra mål, men så länge vi vinner eller får med oss ett bra resultat så kan vem som helst sätta den, till och med målvakten, säger Boban Nikolov.

Hyllar publiktrycket – och domaren

Vidi-mittfältaren visste av egen erfarenhet vad som väntade i Malmö och försökte förmedla det vidare till sina lagkamrater för att förbereda dem. 

– Atmosfären var grym och jag är nöjd med att vi lyckades stå emot trycket från läktarna. I och med att jag spelade här förra året så försökte jag förmedla till mina lagkamrater vad som skulle vänta. Sen har vi ju både Danko Lazovic och Marko Scepovic som har spelat inför större arenor än dessa. Jag berättade för dem om hur Malmöpubliken är – personligen älskar jag att spela inför fulla läktare och inför sådana passionerade supportrar. Vi hörde inte ett ord av vad vi sa på planen, men vi var där för att spela, inte för att snacka, säger Boban Nikolov. 

Och domaren Matej Jugs insats?

– Felfri. En av de bästa domarna jag haft – han brydde sig inte om publiktrycket för fem öre, vilket är det viktigaste. Ni såg själva; vid varje kontakt eller vid varje möjligt tillfälle så var både spelarna och publiken på honom. All kredd till honom för en grymt genomförd match i den här omgivningen. 

 

LÄS MER: Här är Malmö FF:s väg till Champions League 2018. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!