Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Traustason trivs med ny roll: ”Passar mig”

Arnor Traustason. Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Arnor Traustason jublar efter sitt mål mot FC Drita i Champions League-kvalet. Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

MITROVICA. Två mål på två matcher.

Arnor Traustason stortrivs i sin nya mittfältsroll.

– Jag gillar den rollen väldigt mycket, säger Traustason.

Arnor Traustason hade en strulig vårsäsong störd av skador.

Mittfältaren slog sig ändå in i den isländska VM-truppen och fick göra ett kort inhopp i slutskedet av gruppspelsmatchen mot Kroatien.

Traustason var tillbaka i träning med MFF samma vecka som den allsvenska omstarten och ser även han ut att ha fått en nystart.

Dels formmässigt.

Dels i en ny roll centralt på mittfältet där den offensive mittfältaren agerar mer som en tia i Uwe Röslers 3-5-2-system.

Än så länge har resultatet varit väldigt bra. Ett mål mot Sirius följdes upp av ytterligare ett mot FC Drita i tisdagens Champions League-kval.

– Det betyder mycket med två mål på två matcher. Det boostar mitt självförtroende och det är bara att fortsätta så här. Jag är väldigt nära, om inte helt i, min toppform, säger Arnor Traustason.

”Instinkt att sticka snabbt”

Mot Drita vann MFF bollen på mittplan och ställde om snabbt innan Markus Rosenberg spelade fram till Traustasons 2–0-mål efter en fin löpning in i straffområdet.

– Jag får tacka Mackan för målet. Det är en bollvinst på mittplan och en bra passning jag får av honom, så det var enkelt för mig att sätta dit den.

– Det är mer instinkt att sticka snabbt när vi vinner bollen. Det fungerade bra.

Du ser onekligen ut att trivas i din nya roll?

– Min nya roll passar mig väldigt bra. Jag får ta löpningar bakom backlinjen och möta på fötter, men även ta det defensiva arbetet. Jag gillar den rollen väldigt mycket.

”Det var viktigt”

Vad säger du om segern mot Drita?

– Svår match. Tuff plan och bra tryck från fansen, men 3–0 och vi håller nollan. Det var viktigt.

Närmast väntar nu Östersund hemma i allsvenskan på lördag kväll för ett Malmö FF som har två raka segrar på två matcher under Uwe Röslers ledning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!