Tomassons plan – för att vinna guldet

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

LONDON. Malmö är med i guldstriden i allsvenskan och spelar i Champions Leagues gruppspel. 

Nu kommer tränaren Jon Dahl Tomasson att gå runt på flera spelare och rotera i truppen för att kunna slåss om SM-guldet. 

- Jag kommer att skifta spelare, det blir fyra-fem byten mot Chelsea, säger han. 

Efter att Djurgården förlorat hemma mot Elfsborg med 3-0 är guldstriden vidöppen med sju omgångar kvar. AIK, MFF och Djurgården står alla på 44 poäng och som det ser ut nu blir det en kamp om SM-guldet in i det sista. Samtidigt spelar MFF i Champions Leagues gruppspel och det täta matchandet och resandet sliter på spelarna. 

”Kommer att skifta”

Nu kommer också tränaren Jon Dahl Tomasson att gå runt på flera spelare för att kunna vara med i guldstriden in i det sista. Det berättade han på presskonferensen inför matchen mot Chelsea på Stamford Bridge. 

- Vi vill vinna SM-guld också. Så alla matcher är viktiga. Men att spela sex dagar på 18 dagar är väldigt mycket. Så därför kommer jag också att skifta spelare till i morgon det blir fyra eller fem byten. Vi vill göra det bra i Europaspelet, vi har redan gjort det bra, men vi vill också göra det bra i allsvenskan. Det är väldigt svårt att göra det bra i båda, men det hoppas vi göra, säger Tomasson. 

Vilken match är viktigast, den mot Chelsea eller den mot Varberg? 

 - Det är en bra fråga. Vi gjorde det väldigt bra som tog oss hit. Vi får ett mer internationellt sätt att se på saker och ting och vi utvecklas på högsta nivån. Och det är precis det vi vill göra. 

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen ger sin syn på det täta spelschemat. 

- Det är inte första gången det är så här för oss. Det är väldigt många matcher i allsvenskan också och det är väldigt jämt i toppstriden där också. Men alla vill spela och sedan är det upp till tränaren att ta ut laget och bestämma hur många minuter vi spelare ska spela. 

- För oss spelare handlar det om att återhämta oss och träna. Nu blir det i och för sig bara återhämtning, men det är inget nytt för oss. 

Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.