Stortränaren försvarar sin stjärna inför MFF-matchen

Romelu Lukaku står noterad för tre mål på sju matcher för Chelsea.
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Inför CL-mötet mot Malmö FF säger Chelseatränaren Thomas Tuchel att han upplever att Romelu Lukaku har spelat för mycket.
Foto: JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Superstjärnan Romelu Lukaku har inte prickat storformen sedan han flyttade till Chelsea.

Men inför onsdagens Europamatch mot Malmö FF rider den tyska tränarikonen Thomas Tuchel ut till sin anfallares försvar.

– Jag tror att han är mentalt trött. Inte så mycket att vi är oroliga, men han kan inte njuta av att spela utan tänker en gång extra.

De senaste två åren gjorde anfallsstjärnan Romelu Lukaku dundersuccé för storklubben Inter.

Allt som allt smällde den belgiska landslagsveteranen in 47 ligamål på 72 matcher – ett facit som belönade honom med en miljonflytt till Chelsea den gångna sommaren.

Väl där har tempot på målhjulet saktat ner rätt rejält. 

– Vi är i en process där vi anpassar oss efter varandra, säger Chelseatränaren Thomas Tuchel.

– Min åsikt just nu är att Romelu har spelat för mycket, han spelade för mycket under sommaren. Han spelade först med landslaget och efter det har det blivit Nations League.

Lukaku har gjort över hundra landskamper för Belgien och den gångna sommaren fick han 90 minuters speltid i samband med nästan varje match i EM-slutspelet.

Han fanns bland annat med när Belgien bortaslog Danmark med 2-1 inför över 23 000 åskådare på Parken i Köpenhamn. 

”Tror han är mentalt trött”

Efter sommarens EM-äventyr har Lukaku fortsatt lira landskamper på löpande band. Han var visserligen avstängd mot Vitryssland och utanför truppen mot Italien – men det blev 74 minuter mot Estland, 81 minuter mot Tjeckien och 90 minuter mot jätten Frankrike. 

– Han är en fantastisk atlet och en vinnarskalle. Han vill vinna allt och han tar aldrig enkelt på något. Jag vet hur mycket han ville att EM skulle gå bra för Belgien och nu under Nations League, säger Thomas Tuchel.

– Han tar landslagsmatcherna väldigt seriöst och när det inte går bra blir det en stor tyngd på hans axlar. Han tänker mycket på det och han reflekterar mycket över det. Jag tror att han är mentalt trött. Inte så mycket att vi är oroliga, men han kan inte njuta av att spela utan tänker en gång extra. 

Sedan Romelu Lukaku flyttade till Storbritannien har det bland annat blivit sju matcher i Premier League. Anfallsjätten har däremot inte blivit målskytt i ligaspelet sedan 3-0-vinsten mot Aston Villa den 11 september.

Faktum är att totalt sex matcher numera har passerat där Romelu Lukaku har vandrat av planen utan att ha gjort något mål för sitt Chelsea.

Ställs mot Malmö FF 

Nästa chans att bryta sin målnolla får Lukaku redan under onsdagen, när Malmö FF kommer till Stamford Bridge i den tredje omgången av höstens gruppspel i Champions League. 

Eller?

Under tisdagens presskonferens berättade Thomas Tuchel att han eventuellt kommer vila sin offensiva stjärna mot MFF.

– När han hittar sin rytm så kommer saker bli enklare för honom. Men det är svårt att bedöma om han behöver en paus eller om det är bättre att låta honom vara kvar ute på planen, säger Chelseatränare.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Oscar Lewicki svarar på fem snabba frågor