Han slår tillbaka: ”Det är pinsamt”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Dubbla smällar sänkte Malmö FF. 

Juventus vann sista gruppspelsmatchen med 1-0. 

Samtidigt står det nu klart att MFF fått in 200 miljoner kronor i prispengar av Uefa. 

– Kritiken har varit där sedan februari-mars och sedan har vi hört kritik hela säsongen. Vi tycker själva att vi uppnått mycket, säger Anders Christiansen till C More.

Årets sista match för Malmö FF. Efter att ha säkrat SM-guldet i lördags åkte MFF ner till Turin för att möta Juventus i den sista gruppspelsmatchen i Champions League. En match som saknar betydelse för de svenska mästarna då de har ingen chans till vidare Europaspel. 

Juventus, som roterade rejält i startelvan, kom ut bättre och tog ledningen efter tolv spelade minuter. Federico Bernardeschi stod för en fin yttersida till Moise Kean som från nära håll nickade in 1-0. 

Tio minuter senare tvingades Erdal Rakip kliva av skadad med en misstänkt muskelskada. Sergio Peña ersatte. 

Tomasson hyllar sitt lag

Malmö FF hade det svårt att skapa något och de heta målchanserna lyste med sin frånvaro. 

I den andra halvleken hade hemmalaget bud på flera mål men Ismael Diawara storspelade och matchen slutade 1-0. 

– Killarna kan vara stolta över sig själva, vi spelar borta mot ett bra lag med fantastiska spelare och tränare. Under matchen i dag var vi stabila i defensiven i första halvlek, vi blev bättre och bättre med bollen och spelade bra i andra halvlek. Vi var nära ett resultat i dag, säger Jon Dahl Tomasson och fortsätter:

– För oss har det varit en fin resa, en resa i fotbollsparadiset där vi spelar mot de största lagen

Därmed tar det framgångsrika året slut för Malmö FF. 

– Nu ska vi tillbaka till hotellet, ta ett glas rött vin och sitta och prata om säsongen som varit fantastisk. Vi är stolta över den här säsongen. Vi har uppnått så mycket som vi kunnat. Kritiken har varit där sedan februari-mars och sedan har vi hört kritik hela säsongen. Vi tycker själva att vi uppnått mycket, säger Anders Christiansen till C More.

Malmö får in 200 miljoner i prispengar

Tack vare sex gruppspelsmatcher har man cashat in 200 miljoner kronor i prispengar från Uefa. I de tre inledande matcherna åkte laget på storförluster och fick kritik att de inte hörde hemma i turneringen.

– Jag tycker bara att det är lite pinsamt att vi ska höra på den kritiken, speciellt när vi förlorade med 4-0 borta mot Chelsea. Det här laget förlorade också med 4-0 (mot Chelsea). Mot Zenit förlorade vi med 4-0 borta, men vi fick rött kort efter 50 minuter och vi gjorde en fantastisk första halvlek. Det finns många nyanser i kritik, men då blir det osakligt. Det är på grund av att folk helt enkelt inte har bättre koll, säger Christiansen till C More.

MFF kommer ha chansen att återigen spela Champions League nästa säsong – men först måste de förbi kvalrundorna. 

Juventus vinner gruppen efter onsdagens seger, för samtidigt spelade Chelsea 3-3 borta mot Zenit. Londonklubben får nöja sig med andraplatsen och Zenit får spela i Europa League. 

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More

Här firar Malmö FF sitt SM-guld