Så skiljer sig Chelsea nu jämfört med 2019

Lasse Nielsen startade båda matcherna mot Chelsea 2019.
Foto: THUNMAN LUDVIG / BILDBYRÅN
Rosenberg i duell hemma mot Andreas Christensen 2019.
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Malmö FF tog sig an Chelsea FC 2019.

Då var det Europa League. Nu är det Champions League.

Förutom att det är olika turneringen ser Lasse Nielsen en annan skillnad.

– Det känns som att de är bättre som lag nu, säger han.

I februarikylan 2019 spelade Malmö FF sextondelsfinal i Europa League. Där ställdes de mot den engelska toppklubben Chelsea FC i ett dubbelmöte.

– Vi hade egentligen en hemmamatch där vi var okej med. Men man kände att det var stor skillnad. På bortaplan så ja… Vi försökte, men vi hade inte så många chanser. Sedan fick vi rött kort och då var det kört, säger Lasse Nielsen.

Mittbacken är en av spelarna som var med då som är med nu också. 

2019 slutade första matchen 2-1 till Chelsea i Malmö. I London vann de sedan med klara 3-0. Det slutade till sist med att Chelsea gick och vann turneringen.

Så startade lagen 2019

Malmö FF:

Dahlin

Vindheim, Nielsen, Bengtsson, Safari, Rieks

Christiansen, Bachirou, Traustason

Antonsson, Rosenberg


Chelsea FC:

Kepa/Caballero (startade returen i London)

Emerson, David Luiz/Rüdiger, Christensen, Azpilicueta

Barkley, Jorginho/Kanté, Kovacic

Willian, Giroud, Pedro/Hudson-Odoi

Sedan dess har de växlat upp och säsongen 2020/2021 vann de Champions League.

I truppen har det också hänt en del – och inför säsongen 2020 värvade de för närmare tre miljarder kronor.

”Kommer bli tuffare”

När Malmö FF mötte laget 2019 ställdes de mot anfallare som Olivier Giroud, Willian, Pedro och Callum Hudson-Odoi. Från den kvartetten finns bara Hudson-Odoi kvar i truppen.

– Det känns som att de är bättre som lag nu, de var lite i kris då. De är väldigt stabila och släpper inte in många mål. Visst de förlorade mot Juventus, men i Premier League har de varit starka. Det kommer bli tuffare än senast. 

På anfallssidan finns nu spelare som Timo Werner, Kai Havertz, Christian Pulisic och Romelu Lukaku. Och Lukaku är kanske den bästa anfallaren Malmö FF:s försvarare kommer möta i turneringen.

– Om man bara ser spelare för spelare, så är det en av de bästa vi kommer möta. Även om Dybala, Morata och Dzyuba är tuffa som fan så är han den bästa.

– Jag tror de flesta hade tagit Lukaku före Giroud, så det kommer så klart bli jobbigt som fan. Han är stark, han är snabb, bra i boxen och bra teknik. Han är lite allround, säger Nielsen.

Malmö FF har haft en tuff inledning på Champions League. Först förlust med 3-0 hemma mot Juventus, sedan en 4-0-förlust mot Zenit borta.

Målsättningen med matchen

Mot Zenit släppte laget in mål redan efter nio minuter. I den andra halvleken tog det ryssarna bara fyra minuter. Efter matchen sade Anders Christiansen att det är svårt för dem att förberedda sig på träningen för den typen av anstormning i början av en halvlek.

– Ja det är omöjligt, hur ska vi göra det? Det kan du inte. Vi är alltid redo från början, men det gäller att vara helt skarpa i huvudet direkt. Även om vi vet det, så är det fortfarande stor skillnad på allsvenskan och det är omöjligt att träna på. Den bästa träningen vi får är att spela här, vilket vi har gjort nu två gånger. 

Just det faktum att de nu har spelat två matcher i turneringen hoppas Nielsen syns när de tar sig an Chelsea.

– Jag hoppas vi gör framsteg, att man ser att vi har lärt oss från tidigare matcher och kan ta med oss det. Det är väl det jag hoppas, sen hoppas jag så klart vi kan ta poäng.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.  


TV: Brorsson: ”Vi behöver ha alla marginaler med oss”.