Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så ska MFF fixa en skräll mot Chelsea

Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

LONDON. Malmö FF ställs mot tuffast tänkbara motstånd när de möter Chelsea på Stamford Bridge. 

MFF:s spelare är förberedda på vad som väntar - och har inte gett upp hoppet om en skräll. 

- Klart vi går för poäng, säger Franz Brorsson. 

Malmö FF har fått en tuff start på Champions Leagues gruppspel och har två förluster och 0-7 i målskillnad efter mötena med Juventus och Zenit Sankt Petersburg. Nu väntar regerade Champions League-mästarna Chelsea på bortaplan i en match där hemmalaget är gigantiska favoriter. 

Antonio Colak menar att MFF måste tro på seger och inte se sig själva som underdogs. 

- Det går inte att jämföra matchen mot Chelsea med de andra två matcherna. Mot Zenit spelade vi väldigt bra men sedan fick vi en utvisning som påverkade. Men det gäller att alla kommer upp i sin högsta nivå och att vi håller spelet upp i första halvlek. 

- För vill vi få med oss något från matchen måste vi spela en perfekt match. Vi har inte råd med misstag för då straffar de oss direkt. Så är det på den här nivån. 

Hur viktigt blir det att hålla nollan första 20 minuterna? 

- Det är alltid viktigt att hålla nollan, men det kan ge oss lite extra självförtroende. Och för mig som anfallare vågar man utmana mer en mot en när man vet att det fortfarande står 0-0.

- Vårt mål är att hålla nollan så länge som möjligt, förhoppningsvis hela matchen. 

”Går inte att jämföra”

Colak menar att Chelsea har så pass bra spelare på varje position att det inte spelar någon roll vilken backlinje Tomas Tuchel väljer att ställa upp med.

- På den här nivån bryr jag mig inte. Jag har spelat mot Andreas Christensen i Bundesliga, jag har spelat mot Rudiger när vi var unga och jag har även mött Tomas Tuchel när han tränade Borussia Dortmund och då gjorde jag mål, så vi får hoppas det fortsätter. 

- Jag älskar att spela såna här matcher, säger anfallaren. 

Hur är det att gå in till en sån här match och vara så nederlagstippade som ni är?

- När det gäller mig själv känner jag mig inte som någon underdog. Jag går aldrig in till en match med såna tankar Jag vet vad jag kan , vad jag gjort tidigare så jag är inte rädd. Om man vill bara bästa måste man spela mot de bästa. 

”Ingen förväntar sig det”

Franz Brorsson förväntar sig en anstormning från hemmalaget direkt från start. 

- Ser man till hur de spelade mot Zenit så var det ett riktigt högt tempo. De körde på inlägg och löpningar hela tiden. Så kan man stå emot dem första 20 minuterna så kanske det lugnar ner sig lite. 

- Så var det mot Juventus, då lugnade det ner sig lite och sedan fick det väl ändå ett mål emot sig. 

Vad är viktigt för dig som försvarare att tänka på i en sån här match?

- Det blir att inte ge dem för mycket utrymme. Samtidigt, om man ligger för nära kanske det blir tufft också mot kvicka spelare. Men det gäller att vi spelar cyniskt i början och är beredd och på tårna och inte slappnar av. 

- Det hade varit skönt att hålla nollan i första halvlek så vi känner att vi är med i matchen till andra. 

Vad är målsättningen för er? 

- Vår målsättning är att ge dem en tuff match. Ingen förväntar sig att vi ska ta poäng här och det är det vi ska försöka göra. Klart vi går för att ta poäng.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.