Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryska domen: ”Enklaste matchen på väldigt länge”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANTON VAGANOV / BILDBYRÅN

Malmö FF gick på pumpen rejält i S:t Petersburg.

Den ryska pressen är inte imponerad. 

”Zenit har inte haft en så enkel match i Europa på väldigt länge”, skriver tidningen Sport-Express. 

Det var på förhand en rejäl nyckelmatch för Malmö FF. En poäng mot Zenit i S:t Petersburg skulle ge dem ett bra läge att knipa tredjeplatsen i gruppen. 

Men det blev inte Malmö FF:s match. 

Redan efter nio minuter stötte Claudinho in 1-0. Det stod sig halvleken ut, men i den andra rämnade MFF. Efter fyra minuter hade Zenit gjort 2-0, ett par minuter senare var Anel Ahmedhodzic utvisad och det slutade 4-0 till ryssarna. 

Depp i Malmö, men jubel i Ryssland, som inte var särskilt imponerat av motståndet. 

Ryska pressens slakt av Malmö FF

Den ryska pressen tar upp att Zenit misslyckats i Champions League många gånger förr. Så sent som förra året så slutade de sist i sin grupp efter att ha förlorat sin första match mot Club Brugge. 

Men, skriver tidningen Sport-Express: ”Malmö är ingen match jämfört med den belgiska klubben”

De fortsätter: 

”Zenit vann nästan helt utan att svettas. De har inte haft en så enkel match i Europa på väldigt länge”. 

TV-experten Gennady Orlov har samma syn på saken. Däremot så är han besviken över att Zenit, i hans mening, slog av på takten efter sitt 1-0-mål. 

– Det var inte en perfekt match, för de slutade spela efter sitt första mål. Jag förstår inte hur man kan sluta anfalla mot ett lag på lägre nivå? Malmö FF tillhör andradivisionen av europeisk fotboll. 

- En oklanderlig hemmamatch? Nej, det kan jag inte säga. Vi gjorde ett mål och slutade spela! Tja, detta är i allmänhet ... Inom mitt område, med mina fans. Hur kan du sluta attackera ett lag på lägre nivå? Malmö är den andra ligan i europeisk fotboll, säger han till Sport-Express. 

Tränarens ord: ”Returmatchen kommer att vara svårare”

Även tidningen Championat menar att Malmö var en nivå under Zenit. 

”Malmöspelarna verkade nästa rädda”, skriver de. 

En som inte delar deras bild helt och hållet är Zenittränaren Sergej Semak. I en intervju på Zenits hemsida får han frågan om det här var säsongens enklaste seger. 

– Inte den enklaste. Det hade kunnat sluta annorlunda i den första halvleken där Malmö hade sina chanser. Men utvisningen gjorde matchen lugnare och enklare för oss, säger han. 

– Men returmatchen i Malmö kommer att vara svårare för oss.