Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryktas bort: ”Finns alltid ett intresse”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

TURIN/MALMÖ. Det har firats ett SM-guld och det har spekulerats.

Har Jon Dahl Tomasson gjort sitt i Malmö FF?

Nu är säsongen över och det återstår att se om det här var sista kvällen med gänget.

– Det finns alltid intresse när tränare gör det bra, säger Tomasson.

Nu är säsongen 2021 över för Malmö FF. I den sista matchen mot Juventus i Champions League blev det förlust med 1-0 på bortaplan.

För laget väntar nu semester och frågan är hur många spelare som försvinner innan det är dags för återstart. En som det ryktas mycket om är huvudtränare Jon Dahl Tomasson.

– Det är normalt, det finns alltid intresse när tränare och spelare gör det bra. Det finns alltid klubbar som söker nytt, säger han.

Har du hört någonting från andra klubbar?

– Just nu planerar jag för nästa säsong.

Haft två framgångsrika år

Han kom till klubben inför säsongen 2020. På två år har han tagit två SM-guld och tagit Malmö FF till Champions League. Han är den första tränaren sedan Åge Hareide, 2014, som lyckas vinna SM-guld samtidigt som laget spelar gruppspel i Europa.

– Det har varit två fantastiska år. Jag kan säga att jag är väldigt nöjd i Malmö, jag är väldigt stolt, säger Tomasson.

Men det är inte bara huvudtränaren det spekuleras om. Anel Ahmedhodzic har varit omgiven av rykten i snart 1,5 år. Efter SM-guldet slog han fast att han lämnar MFF nu i vinter – men att ingenting är klart.

Franz Brorssons kontrakt går ut och även han har uttryckt att han vill lämna klubben. 

”Det behövs i omklädningsrummet”

Antonio Colak är bara på lån och det lånekontraktet går ut nu. Var tyskkroaten tar vägen återstår att se.

Veljko Birmancevic har gjort stor succé i Malmö FF, framför allt under sommaren. Efter SM-guldet sa han till Kvällsposten att det finns intresse för honom och det kan bli så att han lämnar klubben redan nu.

– Det är alltid förändringar i fotboll, det är alltid spelare som lämnar. Det behövs i omklädningsrummet för att hålla konkurrensen i gruppen, det är normalt. Spelare kommer att lämna, det vet vi, men det kommer att komma nya spelare också som vill göra bra saker och uppnå framgång här, säger Jon Dahl Tomasson.

Tv: Ahmedhodzic lämnar Malmö: ”Tillbaka när jag vunnit CL”