Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF–tränarens kritik efter segern: ”Usel”

Uwe Röslers MFF vann enkelt med 0-3. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg, Arnor Traustason och Eric Larsson firar Strandbergs 0-1 mot Drita. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MITROVICA/MALMÖ. En nöjd Uwe Rösler talade efter 3-0–segern mot Drita om det egna lagets stabila insats.

Samtidigt passade han på att ge en känga till gräsmattan på Adem Jashari-stadion i Mitrovica.

– Det var svårt för båda lagen på den här usla mattan, säger han. 

Efter Malmö FF:s kassaskåpssäkra seger mot FC Drita med 0-3, hyllade Uwe Rösler sitt lag och hur de följt hans taktiska direktiv.

Tysken påpekade även vikten av den hållna nollan inför returen i dubbelmötet nästa tisdag i Malmö.

– Jag är nöjd med resultatet och vad spelarna presterade på en väldigt, väldigt dålig plan. Mycket tung plan, svår för båda lagen att spela på. Viktigt för oss att vi även höll nollan – jag gjorde allt från sidlinjen för att få mina spelare att förstå vikten av en hållen nolla. En taktisk andra halvlek och en mycket välförtjänt seger, säger Uwe Rösler. 

Bytte tre spelare

Matchens karaktär och den tungsprungna mattan gjorde att vissa MFF-spelare tappade ork och energi i andra halvlek. Rösler agerade direkt, särskilt när han såg hur Carlos Strandbergs rörelsemönster såg ut.

– Carlos är en explosiv spelare som snabbare blir trött jämfört med andra, därför tog vi av honom. Angående Alexander (Jeremejeff) var det viktigt att han fick minuter i kroppen inför lördag, och när det gäller Behrang (Safari) så hade han delvis ett gult kort, delvis var det Xhevdet Shabani som fick mycket yta på den sidan. Vi ville inte riskera något. 

MFF:s 3-5-2 gav utdelning i första halvlek genom två mål, varpå Rösler gav sina spelare nya direktiv inför fortsättningen. 

– I andra halvlek sa jag till spelarna att gå från 3-5-2 till 5-3-2 – det var mycket löpning för våra spelare men taktiskt sett var det en mycket bra andra halvlek. 

"Usel plan"

FC Drita hade på förhand utmålats som ett tufft lag, på gränsen till  fult – något som MFF-spelarna fick känna på vid ett flertal tillfällen. 

– Det var ett solklart rött kort när Arnor fälldes, dessutom var straffen i första också tydlig med tanke på handsen, men överlag är jag mycket nöjd med hur allt blev i dag, säger Uwe Rösler.

Rösler passade även på att kritisera planen.

– Vi visste att det skulle bli svårt, särskilt med tanke på den usla planen. Drita var starka, tryckte tillbaka oss ett par gånger, så all respekt till dem. Vi är i ett bra läge, men dubbelmötet är inte över. Vi såg hur Drita spelade i Gibraltar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!