Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rosenberg sänkte Drita: ”Ska självklart vara klart”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MITROVICA. Ett mål och en assist.

Markus Rosenberg låg bakom Malmö FF:s drömstart i  Champions League-kvalet.

– Självklart ska det vara klart nu, säger MFF-kaptenen.

Malmö FF står med ena benet i nästa omgång i Champions League-kvalet efter en drömstart på kvalet.

MFF tog en kontrollerad och säker seger borta mot FC Drita efter att Carlos Strandberg nickat in 1–0 efter 13 minuter, Arnor Traustason ökat på till 2–0 innan paus innan MFF-kaptenen själv satte 3–0 efter att ha vunnit ett motlägg.

– Det var lite mer svårspelat än man trodde, men ett resultat som vi är väldigt nöjda med både framåt och bakåt. Jag tycker vi skötte den svårspelade planen väldigt bra. Vi spelade rakt i stället för att försöka krångla till det. Vi hittar in bakom dem många gånger, säger Rosenberg.

Stortrivs i Champions League

MFF-kaptenen, som nästan alltid verkar stortrivas i just Champions League, visade återigen vägen med en assist och ett mål.

– Det kändes bra. Mittfältarna går mycket och Carlos ligger därframme så jag försöker hitta en position mellan och vara så mycket involverad som möjligt. Jag har några fina passningar, men det är inte så ofta man kommer till avslut.

Sett till chanser kunde MFF:s seger till och med varit något mål större. Inbytte Alexander Jeremejeff hade ett fint läge innan 3–0-målet.

– Det var skönt att få dit trean. 2–0 kan bli 2–1, men 3–0 känns som spiken i kistan.

Det känns klart nu?

– Ja, självklart ska det vara klart. Vi är halvvägs, vi vet hur mycket som står på spel men självklart är vi väldigt nöjda med resultatet.

I så fall väntar rumänska Cluj i nästa kvalomgång. Men först ska returen spelas i Malmö. Och efter fjolårets nesliga uttåg mot Vardar är det viktigt att MFF-spelarna inte blir för självsäker.

Varnar för underskattning

Vad blir det viktigaste i returen, att inte bli för självsäker?

– Ja, att köra på som i dag. Resultatet är absolut viktigast, hur det ser ut får komma i andra hand. Det gäller även där. Vi ska bara vidare, säger Markus Rosenberg.

Finns det något ni måste se upp med i returen?

– De var duktiga när de kom in i banan. Den store som de slog många bollar på hade många tuffa dueller med Eric (Larsson). Så ingen underskattning men det här var ett extremt bra resultat.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!