Första beskedet om Christiansens skada

Anders Christiansen fick bytas ut efter en tackling.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Christiansen i luften efter tacklingen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen skriker ut sin smärta.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

RIGA/STOCKHOLM. Malmö FF vidare i CL-kvalet efter 1–1 mot Riga i returen. 

Däremot byttes Anders Christiansen ut med smärtor, men ger lugnande besked. 

– Det är ingen fara, säger han. 

Matchbilden mellan Malmö FF och Riga FC var till en början mycket lik den i Malmö. Malmö hade bollen och spelade runt och runt och runt och runt. Utan att egentligen hota. Men i den 33:e minuten hittade de fram.

Efter ett kombinationsspel mellan Jonas Knudsen och Anders Christiansen så hittade Christiansen in till Antonio Colak i straffområdet. Passningen fick perfekt förbi försvaret och Colak kunde enkelt placera bollen i friläge. 

Malmö övertygade inte i den första halvleken, men de hade åtminstone en ledning med sig in i den andra halvan. Riga kom ut med bra energi i den andra halvleken och satte direkt press på Malmös backlinje. 

Kvitteringen hängde i luften 

Att hemmalaget hade höjt sig ett snäpp i inledningen av den andra halvleken ledde också till utdelning. I den 57 minuten så kom kvitteringen efter att Ivan Paurevic satt en frispark från höger som Johan Dahlin inte nådde på. 

Direkt efter kvitteringen så agerade MFF-tränaren Jon Dahl Thomasson och bytte direkt ut Sören Rieks och Erdal Rakip och satte in Bonke Innocent och Sebastian Nanasi. 

Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka. I den 82 minuten så tvingades lagkaptenen Anders Christiansen att bytas ut med smärtor. Hemmalagets Ritvars Rugins satsade hårt och träffade MFF-spelaren som vred sig i smärtor. 

– De spelar lite hårt ibland, men så är fotboll. Jag hoppas han är okej, säger MFF-tränaren Jon Dahl Thomasson och fortsätter:

– Viktigaste är att vi tar oss vidare och det gör vi, säger han. 

Christiansen om smällen: ”Ingen fara”

Efter matchen var Christiansen lindad runt låret och vristen. 

– Det är svårt att analysera smällen. Jag försöker bara vinna duellerna och får en smäll på min ankel med det är lugnt, säger han. 

Du är lindad på låret också?

– Ja där var en liten smäll där också. Jag har haft en lång paus så jag behöver kanske hitta tajmingen lite snabbare.

Men ingen fara? 

– Nej, det är ingen fara. 

”Måste stänga matchen tidigare”

Det här var Christiansens första start sedan EM-uppehållet. Han byttes emellertid in mot Sirius i den senaste allsvenska omgången. 

Inget av lagen kom närmare och matchen slutade 1–1, vilket betyder att Malmö är vidare till omgång två av Champions League-kvalet efter att ha vunnit med 1–0 i den första matchen. 

Jon Dahl Thomasson var inte nöjd med hur MFF utförde matchen efter ledningsmålet. 

– Vi måste stänga matchen tidigare och vi har chanser att göra det, säger han. 

I nästa omgång så väntar troligtvis HJK Helsingfors, som vann sitt första möte med Buducnost Podgorica, från Montenegro, med 3–1.