Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Första beskedet om Christiansens skada

Anders Christiansen fick bytas ut efter en tackling.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Christiansen i luften efter tacklingen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen skriker ut sin smärta.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

RIGA/STOCKHOLM. Malmö FF vidare i CL-kvalet efter 1–1 mot Riga i returen. 

Däremot byttes Anders Christiansen ut med smärtor, men ger lugnande besked. 

– Det är ingen fara, säger han. 

Matchbilden mellan Malmö FF och Riga FC var till en början mycket lik den i Malmö. Malmö hade bollen och spelade runt och runt och runt och runt. Utan att egentligen hota. Men i den 33:e minuten hittade de fram.

Efter ett kombinationsspel mellan Jonas Knudsen och Anders Christiansen så hittade Christiansen in till Antonio Colak i straffområdet. Passningen fick perfekt förbi försvaret och Colak kunde enkelt placera bollen i friläge. 

Malmö övertygade inte i den första halvleken, men de hade åtminstone en ledning med sig in i den andra halvan. Riga kom ut med bra energi i den andra halvleken och satte direkt press på Malmös backlinje. 

Kvitteringen hängde i luften 

Att hemmalaget hade höjt sig ett snäpp i inledningen av den andra halvleken ledde också till utdelning. I den 57 minuten så kom kvitteringen efter att Ivan Paurevic satt en frispark från höger som Johan Dahlin inte nådde på. 

Direkt efter kvitteringen så agerade MFF-tränaren Jon Dahl Thomasson och bytte direkt ut Sören Rieks och Erdal Rakip och satte in Bonke Innocent och Sebastian Nanasi. 

Matchen fortsatte att svänga fram och tillbaka. I den 82 minuten så tvingades lagkaptenen Anders Christiansen att bytas ut med smärtor. Hemmalagets Ritvars Rugins satsade hårt och träffade MFF-spelaren som vred sig i smärtor. 

– De spelar lite hårt ibland, men så är fotboll. Jag hoppas han är okej, säger MFF-tränaren Jon Dahl Thomasson och fortsätter:

– Viktigaste är att vi tar oss vidare och det gör vi, säger han. 

Christiansen om smällen: ”Ingen fara”

Efter matchen var Christiansen lindad runt låret och vristen. 

– Det är svårt att analysera smällen. Jag försöker bara vinna duellerna och får en smäll på min ankel med det är lugnt, säger han. 

Du är lindad på låret också?

– Ja där var en liten smäll där också. Jag har haft en lång paus så jag behöver kanske hitta tajmingen lite snabbare.

Men ingen fara? 

– Nej, det är ingen fara. 

”Måste stänga matchen tidigare”

Det här var Christiansens första start sedan EM-uppehållet. Han byttes emellertid in mot Sirius i den senaste allsvenska omgången. 

Inget av lagen kom närmare och matchen slutade 1–1, vilket betyder att Malmö är vidare till omgång två av Champions League-kvalet efter att ha vunnit med 1–0 i den första matchen. 

Jon Dahl Thomasson var inte nöjd med hur MFF utförde matchen efter ledningsmålet. 

– Vi måste stänga matchen tidigare och vi har chanser att göra det, säger han. 

I nästa omgång så väntar troligtvis HJK Helsingfors, som vann sitt första möte med Buducnost Podgorica, från Montenegro, med 3–1.