Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

MFF–supportrarnas initiativ ordnade resor till Ungern

Dennis Mårtensson, initiativtagare till Twitterkampanjen #vidimera. Foto: Privat
Markus Bengtsson, en av resenärerna till Ungern. Foto: Privat
Samuel Biro. Foto: Privat

Initiativet startades av Dennis Mårtensson klockan fyra på torsdagen. 

Fyra timmar senare hade 20 000 kronor samlats in och sammanlagt nio MFF–supportrar finansieras i olika form för att ta sig till Ungern.

– Jag hade inte ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig den här responsen, säger Mårtensson. 

Under arbetsnamnet #vidimera, en idé av Marcus Carlsson, startade Dennis Mårtensson en insamling på Twitter med målet att kunna bidra ekonomiskt till MFF-supportrar som av olika anledningar hade svårigheter med att ta sig till klubbens bortamatch i CL-kvalet mot Vidi FC. 

På fyra timmar samlades över 20 000 kronor in, något som överraskade Mårtensson ordentligt. 

– Jag hade inte ens i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig den här responsen. Den synergieffekten och den kreativiteten som uppstår när människor möts för att hjälpa varandra är helt otrolig, säger en överväldigad och glad Dennis Mårtensson. 

Tanken och målsättningen med den inledande insamlingen var att kunna hjälpa i alla fall två supportrar med antingen matchbiljetter, resealternativ eller annat som kunde tänkas vara av nytta för att underlätta resan till Ungern. 

https://twitter.com/DMarten82/status/1027501728948801536

Efter de insamlade pengarna kommer nu sammanlagt nio supportrar att ha tagit del av #vidimera-kampanjen. Dennis Mårtenssons ambitioner stannar dock inte där.

– Tack vare den stora responsen så måste jag återta mitt löfte om att dela överskottet mellan Supporterhuset och MT96. I stället kommer pengarna att läggas i en resefond där man även i framtiden ska kunna ansöka om bidrag i olika storlekar och mängd för att kunna underlätta att fler tar sig till bortamatcher i Europa. Då kommer vi också ha lite bättre framförhållning än vi haft nu, säger Mårtensson.

Även Samuel Biro har haft sin beskärda del i kampanjen. Tillsammans med Mårtensson har han hjälpt till med praktiska tips som kommer vara av nytta i Ungern, erbjudit medsupportrar alternativa möjligheter att se matchen och varit en allt i allo gällande information inför resan. 

– Jag har familj nere i Ungern och är där väldigt ofta. När Dennis bad om hjälp var det inget snack om saken. Han är medmänniskornas medmänniska; initiativet är fantastiskt och allt kring det här visar tydligt vilken otrolig kraft MFF-familjen är, säger Samuel Biro.

”Fantastiskt initiativ”

En av dem som tagit del av Twitterkampanjen är Markus Bengtsson. Han är transportledare till vardags och hade egentligen ingen möjlighet att åka till Ungern. Men sista minuten–ändringar på jobb- och familjefronten öppnade upp för att resan ändå skulle bli av; han hörde av sig till Mårtensson, kollade upp resealternativ och fick sedan ersättning för hemresan från Ungern. 

– Med så kort varsel var priserna på hemresor allt annat än rimliga. Jag är evigt tacksam för att jag fick det här stödet och tycker att initiativet som tagits är minst sagt fantastiskt, säger Markus Bengtsson. 

Christoffer Sandberg kommer även han att åka med till Ungern. 

– När jag såg allt detta på Twitter så var min första tanke ”det här stämmer inte". En sån kraftsamling och vilja att hjälpa till hos människor man aldrig träffat… Helt otroligt!

Dennis Mårtensson har även fått meddelanden om att kampanjen uppmärksammats även utanför MFF-leden. 

– Supportrar till andra lag har skrivit "jag hatar Malmö FF och hoppas det går åt helvete för er, men det här initiativet är bland det finaste jag sett". Det säger ganska mycket, säger Mårtensson och skrattar. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!