Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christiansen slår tillbaka mot kritiken

Foto: ADAM DAVY / STELLA PICTURES / PA
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Malmö FF åkte på sin tredje raka storförlust i Champions Leagues gruppspel och på sociala medier hånas nu laget av supportrar till andra allsvenska klubbar.

Nu slår Anders Christiansen tillbaka.

– Vi spelar mot den regerande mästaren. Det vore konstigt om det inte var stor skillnad på vinnaren av Champions League och vinnaren av allsvenskan, säger MFF-kaptenen.

Först 0-3 mot Juventus, sen 0-4 mot Zenit och därefter 0-4 mot Chelsea. Malmö FF har haft en blytung första halva av Champions Leagues gruppspel. Med noll poäng och 0-11 i målskillnad tvingas laget ta emot kritik, hån och gliringar – inte minst från supportrar till andra allsvenska lag.

Anders Christiansen biter sig i tungan när han ska berätta hur mycket det irriterar honom.

– Nu vet jag att du är ute efter en rubrik så jag får vara försiktig med hur jag uttrycker mig. Jag kan inte göra något åt vad de snackar om. Jag fokuserar på våra supportrar och är stolt över dem, säger Christiansen.

Laddar om för allsvenskan

Känner du att vi i Sverige har för höga krav på er i Champions League?

– Jag har bestämt mig för att inte läsa vad som skrivs eftersom det inte hjälper mig. Jag vet vad jag själv tycker. Men jag känner på era frågor att ni tycker att vi ska vara på samma nivå som Zenit och att vi ska tävla om tredjeplatsen. Men de andra tre lagen är på ungefär samma nivå. Det är svårt att spela mot lag med den med ekonomin. Det skulle vara lättare om vi också kunde värva spelare för 400 miljoner i stället för 10 miljoner.

Enligt Anders Christiansen var besvikelsen stor efter förlusten. Spelarna behöver skaka av sig den så snabbt som möjligt för att kunna hantera nästa match i allsvenskan, borta mot Varberg.

– Det är inte många leenden i omklädningsrummet nu. Men vi har en viktig match på söndag så från och med i morgon måste vi räta på ryggarna och blicka framåt, säger Christiansen direkt efter matchen på Stamford Bridge.


ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.