Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mardrömsminuterna: Insläppt mål och rött

S:T PETERSBURG/STOCKHOLM. Mardrömsminuter straffade Malmö FF.

I inledningen av andra halvlek mot Zenit S:t Petersburg åkte laget på både baklängesmål och rött kort.

– Det blev svårt för oss att spela med en man mindre så länge, säger tränaren Jon Dahl Tomasson.

Malmö FF släppte in ett tidigt mål i sin andra Champions League-match.

Claudinho gav Zenit S:t Petersburg ledningen i den nionde minuten och i inledningen av andra halvlek skulle läget bli ännu tyngre för Malmö.

Ahmedhodzic utvisad

Först nickade Daler Kuzyayev in 2-0 och därefter fixade samme Kuzyayev en utvisning för Malmö när han försökte löpa sig fri. Kuzyayev slog bollen förbi Anel Ahmedhodzic och för att stoppa den använde Ahmedhodzic sin arm.

Domaren visade först ett gult kort för Ahmedhodzic men efter en VAR-granskning bedömde han att förseelsen förtjänade ett rött kort.

Malmö fick därmed rikta in sig på att ta ikapp ett tvåmålsunderläge med en man mindre. Som väntat blev det tufft och laget föll till sist med 4-0.

– Första halvlek hade kunnat utvecklas på ett annat sätt. Både vi och Malmö hade chanser. Efter det röda kortet i andra halvlek blev det enklare för oss, säger Zenit-tränaren Sergei Semak efter matchen.

Tomasson om utvisningen

Malmös lagkapten Anders Christiansen ville inte lasta Anel Ahmedhodzic för det röda kortet på presskonferensen efter matchen.

– Han är besviken så klart. Men han gjorde det inte med flit, det är en del av hur vi springer, hoppar och spelar. Händerna är där och det är olyckligt att bollen tar på den, säger Christiansen.

MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson kommenterade också det röda kortet efter matchen.

– Om jag ska vara ärlig tycker jag att man kan ge det, men det är en sådan situation där man inte alltid får det. Det blev svårt för oss att spela med en man mindre så länge. Så det var lite oturligt, men det är ”fifty fifty”, säger Tomasson.

– Alla spelare är besvikna när man förlorar, men när vi flyger hem i kväll och får en ledig dag i morgon kan killarna tänka att vi spelade en bra halvlek här mot ett bra lag. Anel var besviken, precis som de andra.

ANNONS: Streama Malmö FF i Uefa Champions League – bara på Telia och C More.