Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Var en chock – fattar ingenting”

MFF-målvakten Johan Dahlin tvingades byta redan under den första halvleken mot Ludogorets.
Foto: C More.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

RAZGRAD/MALMÖ. Johan Dahlins skada stoppade inte Malmö FF.

Målvakten tvingades gå ut i första halvlek och ersattes av nyförvärvet Ismael Diawara.

Debutanten var med och tog MFF till gruppspel i Champions League.

– Jag ska inte ljuga, det är klart det var nervöst, säger Diawara i C More.

Med 2-0 i ryggen åkte Malmö till Bulgarien med halva foten framme i Champions League-gruppspel.

Men det svänger fort i fotboll.

Efter tio minuter tyckte Anton Nedyalkov in 1-0 till Ludogorets efter en hörna. Därefter fick Sören Rieks ett vackert kvitteringsmål avvinkat för offside.

Med drygt sju minuter kvar på matchens första halvlek kom nästa bakslag för Jon Dahl Tomasson och MFF.

Johan Dahlin utbytt för Malmö FF

Målvaktsstjärnan Johan Dahlin blev först sittande i sitt straffområde. En stund senare tvingades han byta på grund av en skada och nyförvärvet Ismael Diawara fick komma in i stället.

– Det är bara för Diawara att intala sig och ta det här på rätt sätt. Han har fått värma upp lite och förbereda sig på det, säger experten Hasse Backe i C More.

Men trots att Malmös målvaktsstjärna tvingades gå ut lyckades laget ta sig vidare till gruppspelet i Champions League.

Matchuret visade 42 minuter när succényförvärvet Vejlko Birmancevic smällde en drömfrispark rakt i mål. Därefter hjälpte inte en straffreducering från Ludogorets och Malmö gick vidare med totalt 3-2 i dubbelmötet.

”Kunde ha fått en lättare start...”

Ismael Diawara var – förstås – nöjd efter avancemanget.

– Det var en chock att komma in ganska tidigt. Det var bara att försöka hålla fokus. Grabbarna stöttade mig grymt bra. Jag fattar ingenting fortfarande, säger han i C More.

– Jag ska inte ljuga, det är klart det var nervöst. Samtidigt gick det så fort, jag han inte tänka egentligen. Det var bara att värma upp.

Tomasson om Dahlin: ”Han skrattade”

Daniel Andersson visste inte vad status var med Johan Dahlin efter segern.

– Vi vet inte så mycket. Vi får se. Det är så klart jättetråkigt och tufft för Ismael att komma in. Men vi får se de närmaste dagarna, säger sportchefen i C More.

– Han (Diawara) kunde ha fått en lättare start men han fick göra en jättefin räddning ganska snabbt även om det var avblåst för offside. Jag tror det var viktigt för honom.

På presskonferensen efter tisdagskvällens match berättade MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson att han tyckte Diawara stod för ett bra inhopp. 

– Det är så klart ett stort steg att gå från Degerfors till att spela kval till Champions League. Men han gjorde det bra, var positiv och försökte göra de rätta sakerna. Han kan vara stolt över sig själv i dag.

Angående Johan Dahlin sade Tomasson: 

– Johan är en viktig spelare och han har varit viktig för klubben i många år. Jag var ledsen för hans skull. Men ni skulle se honom i omklädningsrummet, han skrattade. 

TV: SE FLER NYHETER