Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF:s mardröm – blytungt poängtapp

Se alla höjdpunkter från MFF-Zenit
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. På väg mot första segern.

Då åkte MFF på en VAR-mardröm på tilläggstid hemma mot Zenit.

Efter 1-1-matchen är drömmen om avancemang över.

– Jag tycker att vi gör en bra match mot ett riktigt bra lag, säger Jon Dahl Tomasson. 

Malmö FF har haft det tungt i Champions League den här säsongen. Med fyra raka förluster och noll gjorde mål tog de emot ryska mästarna Zenit. MFF var piskat att vinna för att hålla Europadrömmen vid liv. 

MFF hade lärt sig läxan efter 0-4-smällen i Sankt Petersburg och inledde matchen piggt. Antonio Colak hamnade snabbt i händelsernas centrum då han ropade efter såväl straff som frispark.

Efter knappt en halvtimme kom så det förlösande 1-0-målet då Oscar Lewicki och Eric Larsson spelade sig fram på högerkanten. Bollen spelades in centralt och där bjöd Veljko Birmancevic och Sören Rieks på ett fint väggspel.

– Det är jättebra spel av MFF. Kombinationsspelet med Birmancevic är fantastiskt. Rieks är lugn och sansad, säger experten Hasse Backe i C More.

Zenit kvitterade på slutet

I den andra halvleken tog Zenit över matchen och fick en straff drygt en timme in. Men Johan Dahlin, som orsakade straffen, räddade och Malmö-ledningen fortsatte. 

Fram till den 90:e matchminuten. 

Då kom kallduschen.

Efter en längre VAR-koll pekade den lettiske domaren, för andra gången för kvällen, mot Johan Dahlins straffpunkt, detta efter att ha hittat en Eric Larssonsk hand i ansiktsregionen på den ryske anfallsjätten Artiom Dziuba.

Tomasson: ”Vi gör en bra match”

Johan Dahlin, som räddat en straff tidigare under matchen, fick dock se sig överlistad den här gången och matchen slutade 1-1.

– Killarna spelade en bra match. Vi spelar riktigt fin fotboll i första halvlek. Målet är ett fint exempel på hur vi vill spela. Killarna kan vara stolta. Jag tyckte att det var en bra atmosfär. Det var ett bra samspel mellan supportrarna och laget, säger Jon Dahl Tomasson. 

Därmed är Europaäventyret över för MFF, som omöjligt kan gå om Zenit och ta den tredjeplats som innebär slutspel i Europa League. 

– Jag tycker att vi gör en bra match mot ett riktigt bra lag. Jag vet inte hur många hundra miljoner euro de har jämfört med oss, säger MFF-tränaren. 

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.