”Ser skillnad på oss – som tror att vi är bra”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK / DAVE SHOPLAND/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Chelsea FC krossade Malmö FF i London.

Det blev en repris av matchen i Ryssland – med två snabba mål.

Dessutom drog MFF på sig två straffar.

– Man ser verkligen skillnaden på världens bästa och oss i allsvenskan som tror att vi är bra fotbollsspelare, säger Anders Christiansen till C More.

När Malmö FF åkte till Ryssland för att ta sig an Zenit tog det bara nio minuter för hemmalaget att spräcka nollan. I den andra halvleken tog det bara fyra minuter för dem att göra 2-0.

Inför matchen mot Chelsea FC pratade Malmö FF om vikten att vara beredda direkt från start.

Det gick så där.

– Först och främst tycker jag att de gör oss dåliga. Ska vi hänga med måste alla prestera på topp, säger Anders Christiansen till C More.

Efter nio minuters spel hittade Andreas Christensen en lucka inne i straffområdet och gjorde 1-0. I den andra halvleken gick det ännu fortare än vad det gjorde för Zenit.

Då hann det bara gå tre minuter innan Kai Havertz satte fart, löpte förbi MFF-försvaret och petade kyligt in 3-0.

Två straffmål – på två olika målvakter

Där emellan hade Chelsea gjort 2-0 på straff. 

Efter drygt 30 minuters spel kapade Lasse Nielsen anfallsstjärnan Romelu Lukaku i straffområdet. En kapning som tvingade Lukaku att kliva av planen haltandes. Jorginho tog hand om straffen och lurade Johan Dahlin. 

Vid ställningen 3-0 fick han chansen från elva meter igen. Då var det Eric Larssons hockeytackling i ryggen på Rüdiger som orsakade straffen. Johan Dahlin klev av i halvtid, men inte heller inhoppande Ismael Diawara fick tag på Jorginhos straff.

Och det var 4-0 efter 57 minuter. 

Vilade MFF-stjärnorna

Tomasson svarade med att vila sina stjärnor – som han flaggade för redan innan matchen. Precis efter det straffmålet byttes både Anders Christiansen och Sergio Peña ut. In kom Adi Nalic och Erdal Rakip.

Veljko Birmancevic vilade han redan efter 45 minuter och gav i stället Malik Abubakari chansen i den andra halvleken.

Chelsea drog ner på takten den sista halvleken och matchen slutade 4-0. 

– Det är klart det är frustrerande, vi tycker inte det är roligt att förlora igen. Vi måste erkänna att på den nivån då krävs det lite mer erfarenhet, lite mer tid och kvalitet om vi ska få med oss poäng, säger Christiansen.

Malmö har pratat mycket om att de är här för att lära och efter matchen får Christiansen tänka efter för att hitta något att ta med sig.

– Vi pratar ofta om att spela mot lag i Sverige som står lågt, det gör vi också i perioder. Där har vi svårt ibland att skapa chanser men det sättet de attackerar oss på kan vi ta med oss och lära oss av.

MFF har nu en målskillnad på 0-11 efter tre matcher. I nästa gruppspelsmatch ställs lagen mot varandra igen – i Malmön den andra november.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.  

TV: Kaxiga MFF-utspelet: ”Kommer vinna läktarmatchen”.