Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö FF bötfälls av Uefa för banderollen

Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

En del av de ramsor och banderoller som förekom på läktarna under Malmö FF:s match mot Juventus uppskattades inte av Uefa. 

Nu bestraffas MFF med böter, det skriver Fotbollskanalen

5 832 personer bevittnade Malmö FF:s CL-premiär mot Juventus på plats på Eleda stadion. En match som slutade med en 3-0 förlust för Di Blåe. 

Nu kommer nästa bakslag för MFF. 

Klubben straffas nämligen för en förbjuden banderoll och förbjudna läktarramsor som ska ha förekommit under matchen, något Fotbollskanalen var först att skriva om. 

Bötesbeloppet ligger på 10 000 euro (cirka 102 000 kronor).

Vidare skriver Fotbollskanalen att budskapet ”Uefa Mafia” ropats under matchen men det framgår inte av Uefas rapport vilka regelbrott banderollerna och ramsorna gjort sig skyldiga till eller om det finns någon koppling till just den frasen. 

Även Hammarby straffas med böter då de inte levde upp till de hälso - och hygienkrav som ställdes på publiken under matchen mot Basel i kvalet till Uefa Conference League i augusti månad. I deras fall landar bötesbeloppet på cirka 25 500 kronor. 

Under onsdagskvällen spelar MFF sin andra gruppspelsmatch i Champions League då laget ställs mot Zenit S:t Petersburg på bortaplan. Framöver väntar hemmamatcher mot såväl Chelsea som just Zenit. 

ANNONS: Streama Malmö FF i Uefa Champions League – bara på Telia och C More