Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Klart: De sänder MFF:s CL-rysare

Publicerad

Nu är det klart.
Viasat sänder Malmö FF:s kvalrysare – returmatchen mot makedonska Vardar.
– Det här blev verkligen en "sista-minuten-lösning", säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande. 

Malmö FF är i full färd med att spela sin första kvalomgång till höstens Champions League. 

Hemma mot makedonska Vardar fick man dock bara med sig 1–1, efter det att gästerna lyckats ta ledningen i matchen. Nu krävs med andra ord en bättre insats än så i tisdagens returmatch för att det ska bli fortsatt kvalande för MFF. 

Det är upplagt för en riktig rysare – som nu alltså kommer gå att följa via tv. Under morgonen blev det nämligen klart att MTG har köpt rättigheterna till matchen och sänder den i sin kanal Viasat Sport Premium samt på Viaplay.

– Det känns fantastiskt bra att vi kan erbjuda upplösningen på det här kvaldramat. Just Champions League-kval är en mer komplicerad rättighet då det inte finns färdiga paket utan handlar om direkta förhandlingar med respektive klubb och deras representanter, då lagen lottats mot varandra. Då kan det bli sena bud. Nu är alla detaljer klara och då känns det väldigt bra, inte minst då det här är en match där dramatiken verkligen lever, säger Per Nunstedt.

Kan få möta Köpenhamn 

Matchen spelas i Sturmica på tisdagen och kommer att kommenteras av Niklas Holmgren och Pontus Kåmark. Sändningen startar 17.55. 

– Jag tycker det är en 50-50-match. Malmö var bättre i det första mötet, särskilt under första och sista kvarten då de var överlägsna. Men av egen erfarenhet vet jag att det kan vara en stor skillnad på hemma- och bortaplan. Det som talar för MFF är att de varit i liknande situationer tidigare och gjort bra bortamatcher, säger experten Pontus Kåmark. 

Skulle Malmö FF ta sig vidare väntar med största sannolikhet FC Köpenhamn i nästa kvalomgång. Ett riktigt supermöte. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag