Markus Rosenberg. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅNMarkus Rosenberg. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg. Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Senast Malmö FF spelade i Champions League kom PSG och Zlatan Ibrahimovic på besök. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNSenast Malmö FF spelade i Champions League kom PSG och Zlatan Ibrahimovic på besök. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Senast Malmö FF spelade i Champions League kom PSG och Zlatan Ibrahimovic på besök. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Fick mardrömslott: 'Kunde varit lättare'

Publicerad

Malmö FF ställs mot FK Vardar från Makedonien i första steget på väg mot Champions League.

Första matchen spelas i Malmö den 12 juli klockan 19.00.

Returen spelas en vecka senare, alltså den 18 eller den 19 juli, i Makedonien.

– Det kunde varit en på papperet lättare lottning, säger tränaren Magnus Pehrsson.

För tredje gången på fyra år ska Malmö FF försöka kvala in till Champions League.

På måndagen var sportchefen Daniel Andersson nere i Nyon och följde lottningen på plats. Han fick se sitt lag dras mot FK Vardar.

Malmö FF är givetvis favorit i dubbelmötet, det hade man varit oavsett motstånd i den här kvalomgången, men Vardar får ändå ses som ett av de tuffaste lagen som MFF kunde lottas mot.

Övriga lag var Dundalk från Irland, Zrinjski från Bosnien, IFK Mariehamn från Finland och någon av vinnarna i dubbelmötena mellan Vikingur och Trepca 89 samt Linfield och La Fiorita.

Vardar har visserligen åkt ut direkt i den här kvalomgången de senaste två åren men har ändå kunnat störa Apoel och Dinamo Zagreb.

2015 åkte Vardar ut mot cypriotiska Apoel på grund av bortamålsregeln (1–1 hemma, 0–0 borta).

2016 hade man sammanlagt 3-3 (1–2, 2–1) till det återstod 20 minuter av mötet på Maksimirstadion mot Dinamo Zagreb.

Nu ska MFF-ledningen börja specialstudera motståndet.

– Vi sätter i gång nu direkt, går in och ser allt vi kan se av dem. Det är inte helt enkelt att scouta live eftersom de inte är i säsong, säger assisterande tränaren Olof Persson.

MFF-tränaren ser fördelar

Malmö FF:s huvudtränare Magnus Pehrsson säger att han inte har så stor koll på Vardar, men att det kan ses som en tuff lottning.

– Känslan är att det fanns motståndare som kunde varit enklare för att de spontant står för en fotboll som är lik vår.

Men Pehrsson anser att MFF har en fördel i och med de senaste årens spel i Champions League.

– Erfarenheten av att ha kvalificerat sig är stor. Ju mer erfarenhet man har desto bättre rustade är man.

Så fortsätter MFF:s CL-kval

Om Malmö FF vinner dubbelmötet återstår två kvalomgångar innan laget är inne i det gruppspel där man 2014 mötte Olympiakos, Atletico Madrid och Juventus och där man 2015 mötte PSG, Real Madrid och Sjachtar Donetsk.

Nästa kvalomgång lottas den 14 juli och startar den 25 eller den 26 juli med retur den 1 eller den 2 augusti.

Sista kvalomgången lottas den 4 augusti och startar den 15 eller den 16 augusti med retur den 22 eller den 23 augusti.

 

LÄS MER: Här är Malmö FF:s väg till Champions League 

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Mattias Larsson
Mattias Larsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag