Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Pinsamt att förlora med så här mycket”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

S:T PETERSBURG/STOCKHOLM. Malmö har ett tufft utgångsläge i Champions League.

Onsdagskvällens match mot Zenit S:t Petersburg innebar en ny storförlust och rött kort för Anel Ahmedhodzic.

Zenit vann matchen med 4-0.

– Första halvlek är bra. Det finns mycket positivt i den även om man inte kan säga att det är en bra match när man förlorar, säger Malmös lagkapten Anders Christiansen.

Malmö FF blev tillbakatryckt direkt mot Zenit St:Petersburg och matchens första mål i MFF:s andra gruppspelsmatch i Champions League lät inte vänta länge på sig.

I den nionde minuten hittade Douglas Santos in med bollen till Claudinho som placerade in 1-0 till Zenit.

Malmö var sedan mycket nära att kvittera efter knappt 20 minuters spel när Jo Inge Berget nickade ner bollen till Anders Christiansen som blev helt ren i straffområdet. Christiansens avslut gick dock en bit över målet och Malmö fick i stället nöja sig med att Zenit-stjärnan Malcolm inte lyckades utnyttja någon av sina målchanser i första halvlek.

– På den här nivån måste man ta snabba beslut. Vi spelar mot ett väldigt bra lag med extremt bra spelare. Vi släpper in ett snabbt mål men killarna spelar väldigt bra efter det, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson efter matchen.

2-0 till Zenit kom i inledningen av andra halvlek. Hemmalaget bet sig fast i offensivt straffområde och Daler Kuzyayev nickade till sist in bollen på ett inlägg från Yaroslav Rakitsky.

Målet gjordes i den 49:e minuten och bara fyra minuter senare blev det ännu värre för Malmö. Anel Ahmedhodzic stoppade ett friläge med armen och straffades med rött kort efter en VAR-granskning.

Med en man mer kom 3-0 för Zenit med tio minuter kvar till full tid. Alex Sutormin vek in i planen och satte bollen i det bortre hörnet med vänsterfoten. 

Berget: ”Det är lite pinsamt”

Malmö föll till sist med 4-0 efter att hemmalagets Wendel utnyttjat en retur från Johan Dahlin under tilläggstidens sista minut.

– Vi skapar chanser och borde vara mer effektiva på de chanserna vi skapar i första halvlek. Men när man släpper in ett snabbt mål och får en utvisning blir det svårt mot en sådan här motståndare, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson.

– Vi är besvikna över att förlora igen. Framför allt tycker jag att första halvlek är bra, det finns mycket positivt i den även om man inte kan säga att det är en bra match när man förlorar, säger lagkaptenen Anders Christiansen och fortsätter:

– Att vi kommer hit och försöker spela fotboll mot ett klasslag kan vi ta med oss. Men när vi spelar tio mot elva ska det något extraordinärt till för att få poäng med oss, särskilt när vi redan ligger under med två mål. Sedan är de två sista målen vi släpper in onödiga.

Jo Inge Berget håller med Christiansen om att Malmö gjorde för enkla misstag.

– Vi förlorar med 4-0 och är uppenbarligen inte på samma nivå. Vi blir straffade, 4-0 är inte ett bra resultat och det är lite pinsamt att förlora med så mycket.

ANNONS: Streama Malmö FF i Uefa Champions League – bara på Telia och C More.