Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johan Wiland besviken: "Jag har inga ursäkter"

Johan Wiland räddar först straffen, men släpper sedan in Tigran Barseghyans retur till 2–1. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
MFF–målvakten var allt annat än nöjd med sina försvarares agerande vid målet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En besviken Johan Wiland talade ur hjärtat efter uttåget ur Champions League.

Det egna lagets insats fick sig en rejäl avhyvling efter matchen. 

– Det är alldeles, alldeles för dåligt, sa Johan Wiland. 

Det började dock bra för himmelsblått. Jo Inge Berget fixade en straff och Markus Rosenberg dunkade in 1-0 i krysset efter en kvarts spel. Det som hände därefter har Wiland ingen bra förklaring till. 

– Något hände efter vi gjorde mål. Istället för att gå framåt så föll vi bara ihop och var helt ofarliga. Det är för dåligt, särskilt när vi får exakt den starten vi vill ha men sen inte gör det vi ska. Jag har inga ursäkter till varför vi åker ur faktiskt. 

Räddade en straff

Vardar lyckades sedan både kvittera, ta ledningen och utöka den ytterligare innan matchen blåstes av. 3–1 blev slutresultat och Malmö FF slogs därmed ut ur Champions League med totalt 4–2. Vid ställningen 1–1 fick Vardar en straff som Johan Wiland först räddade – backlinjen var däremot inte lika vaken när Tigran Basreghyan dök upp och sköt in 2–1.

– Det är jävligt surt att vi inte är först på bollen när jag väl tar straffen. Jag vet inte… Det var mycket som inte var bra.

– Det är ett misslyckande att vi åker ur i dag. Vi hade gott självförtroende och ville gå långt. Jag tycker synd om supportrarna, både på plats och hemma i Malmö för att de fick se något så här dåligt. 

"Hoppas det svider"

På frågan om det som hände utanför plan påverkade spelarna något var Wiland mycket tydlig.

– Man måste vara beredd på sådant här. Vad fan, vi är i ett helt annat land med en helt annan kultur. Vi är fan här för att spela fotboll och vinna matcher. Jag blir så jävla förbannad när man trycker på saker som händer utanför planen. Ska vi vara med på den här nivån så är det tuffa tag. 

Wiland riktar också en känga mot den egna klubben. 

– Jag hoppas att det svider något djävulskt för alla spelare och hela klubben att vi gör det här så dåligt. Nu är det allsvenskan som gäller och den ska vi vinna, avslutar en mycket arg Johan Wiland.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!