Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag är en potatis – en av mina styrkor”

Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Jon Dahl Tomasson placerade Martin Olsson på bänken mot Zenit. Motiveringen var att försvararen behövde vila.

Något Olsson själv inte helt höll med om.

– Jag kände mig bra, men förstår det, säger Olsson själv.

När Sören Rieks saknades i startelvan var Martin Olsson den enda spelaren kvar i truppen som vanligtvis spelar på vänsterkanten. 

Därför var det högst överraskande när startelvan presenterades och Olsson var satt på bänken.

– Jag behövde byta några spelare som har spelat lite för mycket. Olsson har gjort det väldigt bra, men han har spelat mycket så han behövde vila. Det var anledningen, säger Jon Dahl Tomasson.

”Kanske mer redo för helgen”

Ett beslut tränaren tog innan laget lämnade Malmö.

– Jag visste det redan för två dagar sedan, jag fick veta det innan vi åkte hit. Det har varit många matcher de senaste veckorna, så jag förstår det, säger Martin Olsson.

Men försvararen är inte lika enig om att han är så pass sliten att han behövde vila.

– Om han hade velat att jag skulle starta hade jag gjort det, jag kände mig bra. Men med min historia med mina baksidor tyckte han att det var bättre att jag vilade, och nu kanske jag kan vara mer redo inför helgen.

”Jag är en potatis”

På vänsterkanten fick i stället Jo Inge Berget spela. En spelare som fått hoppa runt på en hel del positioner under säsongen.

– Jag är en potatis, säger Berget och utvecklar:

– Det är en av mina styrkor att jag kan spela olika roller. Det är en del av det, att jag snurras runt mycket, jag måste hantera det. 

Han har varit öppen med att han trivs längre fram i banan som mittfältare eller som anfallare. Mot Örebro senast i allsvenskan fick han kliva ner som en renodlad högerback. Nu blev det en flytt till vänster.

Vilket innebar justeringar i spelsättet.

– Det är annorlunda att byta kant, jag är högerfotad så det är enklare att göra de sakerna jag vill göra på vänster. Det är enklare att vara ett hot där, men det finns olika sätt att hantera olika roller.

ANNONS: Streama Malmö FF i Uefa Champions League – bara på Telia och C More.

TV: Tomasson om oroväckande bilderna på Franz Brorsson