Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret i natt – på Mellbergs kritik

Olof Mellberg.
Foto: Elvira Dietmann
Jon Dahl Tomasson.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Sören Rieks.
Foto: MATS JAVERUD / BILDBYRÅN STR

MALMÖ/STOCKHOLM. Malmö FF kollapsade mot Juventus i slutet av den första halvleken och förlorade med 3-0.

Experten Olof Mellberg var kritisk till Malmös insats.

– Man undrar ju om de överhuvudtaget har scoutat motståndet inför den här matchen, säger han i C More.

– Vi följde inte med i löpningarna in till straffområdet. Där borde vi ha läst spelet bättre, säger Jon Dahl Tomasson. 

Juventus kom till Eleda Stadion som storfavoriter men det var faktiskt Malmö FF som hade den bästa målchansen i inledningen av Champions League-premiären.

Med ett inlägg från höger hittade Jo Inge Berget fram till Sören Rieks som klippte till på volley. Rieks – som varit framgångsrik med just volleyskott tidigare under säsongen – lyckades dock inte styra skottet under ribban.

I stället var det Juventus som tog ledningen i den 23:e minuten.

Mardrömsminuter för Malmö

Bortalaget fyllde på med spelare i straffområdet och ett inspel från högerkanten letade sig fram till Alex Sandro som kunde nicka in 0-1.

Några minuter senare var Sandro nära att placera in matchens andra mål men målet skulle i stället komma på en straff i den 45:e minuten när Lasse Nielsen drog i Álvaro Moratas arm.

Paulo Dybala placerade bollen mitt i målet samtidigt som Ismael Diawara kastade sig åt höger.

En olycka kommer sällan ensam och Malmö hann släppa in ytterligare ett mål innan paus. Bollen studsade rätt för Álvaro Morata i straffområdet och han lyfte in 3-0 till Juventus.

Mellberg: ”Svag försvarsinsats”

Experten Kim Källström var inte nöjd med Malmös kollaps i slutet av första halvlek.

– De två sista målen är otroligt onödiga att åka på. Man tappar konceptet helt, säger Källström i C More.

Hans kollega Olof Mellberg var också hård i sin kritik.

– Det är en väldigt svag försvarsinsats överlag av Malmö i den här halvleken, från ett taktiskt perspektiv. Man undrar ju om de överhuvudtaget har scoutat motståndet inför den här matchen. Precis det jag pratade om före matchen inträffade och det inträffar inte en, två eller tre gånger. Det är uppåt tio gånger, framför allt på högerkanten, säger Mellberg.

I den andra halvleken lyckades Malmö försvara sig bättre och efter 45 händelsefattiga minuter skrevs slutresultatet till 0-3.

Se Jon Dahl Tomassons svar till Mellberg:

Tomassons svar: ”Vi har inte spelat 4-2-2” 

Efter förlusten mötte MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson pressen och svarade på Mellbergs kritik. 

– Jag tycker att Juventus var farliga med bollarna bakom vårt försvar. Vi följde inte med i löpningarna in till straffområdet. Där borde vi ha läst spelet bättre, med de bollarna som spelades bakom oss, och inte på kanterna. Men i slutändan så tycker jag att vi har gjort en stark prestation, mot exempelvis motstånd som Rangers och Ludogorets som har bättre budget än oss, vilket är viktigt i sådana sammanhang, säger Tomasson och lägger sedan till: 

– Vi har inte spelat 4-2-2 så mycket men han (Mellberg) är kanske van vid det när han var aktiv.

Även Malmös danske vänsterytter Sören Rieks bemötte kritiken från Olof Mellberg.

– Så klart har vi scoutat motståndarna, de säger sig själv på den här nivån. Vi vet vad vi ställs emot men det är bra motstånd som väntar. Vi är inte nöjda för vi släpper in så enkla mål men jag tycker vi gör vad vi kan, säger han och fortsätter:

– Så han menade att jag och Berget inte skulle ha spelat? Det är lätt att vara efterklok. Men det har fungerat bra så här långt med mig och och Berget som wingbacks.

Det var spelare som Juan Cuadrado, Alex Sandro, Adrien Rabiot och Paulo Dybala som Rieks och Berget ställdes mot på kanterna.

– Det kändes som om de överbelastade ganska mycket. De var nästan alltid tre spelare på kanten. Det var svårt att gå högt upp i press, som vi pratade om innan. De neutraliserade vår press ganska effektivt. Det var ganska tufft och jobbigt att de hela tiden var två, tre stycken, säger Rieks.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.