Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Förväntar mig att få tillbaka spelare”

MFF-mittfältaren Oscar Lewicki.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson gör sig redo för att möta ett italienska motstånd – igen.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Anders Christiansen var avstängd mot Peking, men tillbaka i truppen igen mot Juventus.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

MALMÖ. Skadelistan var lång mot IFK Norrköping.

Men än så länge vill Jon Dahl Tomasson inte slå fast vem eller vilka som är tillbaka mot Juventus.

– Jag förväntar mig att få tillbaka två spelare i alla fall. De två som var avstängda, säger MFF-tränaren. 

Snart är MFF:s Europaväntan över.

Klockan 21.00 på tisdag smäller det rejält i Malmö, när Champions League-gruppspelet inleds med rena gigantmötet mot Juventus. 

Samma ”Juve” som fått en oväntat tuff start på årets ligaspel. Den italienska jätten har inte plockat en enda seger från säsongens tre första ligamatcher.

– Det är klart de inte har inte haft den bästa starten på säsongen. Men de har klasspelare och det är en storklubb med flera Europamästare i sin trupp, säger Jon Dahl Tomasson.

– Det är ett duktigt lag vi kommer möta. Det är alla lag som vi möter nu i Champions League, vi är på den stora scenen.

När Malmö FF ställdes mot IFK Norrköping i lördags saknades flera spelare. Däribland den rutinerade mittbacksstjärnan Niklas Moisander, nyförvärvet Sergio Pena, trotjänaren Oscar Lewicki och målvakten Johan Dahlin.

Dessutom utgick Bonke Innocent redan i den första halvleken

– Jag förväntar mig att få tillbaka två spelare i alla fall. De två som var avstängda, ”JIB” (Jo Inge Berget) och ”AC” (Anders Christiansen), säger Jon Dahl Tomasson.

”Vi vill så klart göra en bra insats”

När MFF-truppen samlades vid klockan 18.30 på Eleda stadions hybridgräs för ett sista träningspass inför tisdagens Europapremiär saknades bland annat Niklas Moisander, Oscar Lewicki och Sergio Pena. 

Däremot fanns Johan Dahlin ute på gräsmattan, liksom Lasse Nielsen och Bonke Innocent. 

– Det är klart, för vilket lag som helst i världen är det kännbart om du saknar tio spelare, säger Jon Dahl Tomasson.

– Vi har haft ett mycket tufft program över sommaren när vi tagit oss till Europa. Det är en stor succé att spelarna tagit oss till Champions League samtidigt som vi är i toppen av allsvenskan. 

Malmö FF säkrade en plats i världens främsta klubblagsturnering genom att slå ut lag som Riga, HJK Helsingfors, Rangers och Ludogorets.

Hemma i Sverige har det däremot blivit två raka poängtapp i allsvenskan. Dels på bortaplan mot Hammarby (förlust 2-1) och dels hemma på Eleda stadion mot IFK Norrköping (oavgjort 1-1).

– Vi vill vara den bästa klubben i Norden och vi är just nu den enda klubben från Skandinavien som spelar i Champions League, säger Jon Dahl Tomasson.  

– Vi vill så klart göra en bra insats och spela mot de stora grabbarna. Vi har en solid och bra trupp, så vi behöver göra rätt saker. Vi måste vara ambitiösa och modiga, men vi är också realistiska. Det är ju en storklubb vi spelar mot. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER