Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Försöker så klart lära sig från de fel man gör”

”AC” gillar den press som Malmö FF varit under.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Christiansen och Radetinac under mötet mellan MFF och Djurgården.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Malmö FF har tagit sig ur en tuff period resultatmässigt.

En som varit i händelsernas centrum med kastad stol och avstängning mot Elfsborg är Anders Christiansen.

– Så är det att vara på toppen och spela i Malmö. Det blåser alltid, säger han.

Fram till segern mot Elfsborg förra veckan hade Malmö FF endast tagit sex poäng på de sex senaste matcherna. Efter matchen var det lättade spelare som mötte pressen.

– Det går upp och ner för alla lag, oavsett om det är vi, Barcelona eller Liverpool. Det är en del av fotbollen. Det gäller att göra den perioden när man inte presterar så kort som möjligt, säger Anders Christiansen.

Han har själv dragit på sig stor uppmärksamhet under den här perioden efter olika incidenter.

– Det har varit ganska lugnt för mig. Som tur var är jag dansk och har inte lika bra koll på de svenska medierna. Men man har så klart märkt av att det pratas lite mer, säger han till Kvällsposten.

”Har lagt det bakom mig”

Det började efter förlusten mot Hammarby borta. Då tog mittfältaren ut sin frustration genom att kasta en stol. Ett agerande som gav honom en match avstängning. 

Han var tillbaka mot Djurgården, men i den matchen drog han på sig ett gult kort, blev återigen avstängd och missade toppmötet mot Elfsborg.

– Ska vi titta på det som hände i Hammarby så tycker jag det var orättvist, men det blir också snabbt gnäll från min sida och jag har lagt det bakom mig.

Familjen ett stort stöd

Utifrån kan det verka som en lagkapten som varit under press. Men för Christiansen själv har det inte varit några problem att hantera allt.

– Jag har inte känt det som en negativ press, bara positivt. Jag trivs faktiskt under den. Jag gillar när det finns förväntningar på mig själv och på laget och att det finns något att leva upp till, säger han och fortsätter:

– Det hade varit annorlunda om jag varit 20 år, men nu har jag varit med länge och vet att ögonen ofta är på en. Så är det att vara fotbollsspelare i Malmö, då vet man att folk tittar på dig och man ska hantera det på bästa möjliga sätt.

När det blåser är det flickvännen och barnen han vänder sig till.

– De pratar jag mycket med kring det. Man försöker så klart lära sig från de fel man gör och få det bästa med sig. Jag har också blivit över 30 år och det händer bara något med en när man blir äldre. 

– Jag har varit i värre situationer och det finns andra saker som är viktigare i livet än att hamna på första sidan på Expressen.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More