Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Förhoppningsvis kan vi ta med tempot”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

LONDON. En blytung förlust mot regerande Champions League-mästarna. 

Nu ser MFF fram emot en allsvensk guldstrid - och ser trots 4-0-förlusten små ljusglimtar från matchen på Stamford Bridge.

– Förhoppningsvis kan vi ta med oss tempot till matchen på söndag, säger tränaren Jon Dahl Tomasson. 

Malmö hade inte en chans mot regerande Champions League-mästa Chelsea i den tredje gruppspelsmatchen i Champions League. 

Redan efter 20 minuter hade hemmalaget punkterat matchen då Andreas Christensen gjort 1-0 och sedan Jorghino gjort 2-0 på straff. 

”Inte vana vid intensiteten”

Det blev till slut 4-0 och MFF var utspelade långa stunder. Trots den klara förlusten och det faktum att MFF ännu inte gjort mål i Champions Leagues gruppspel i år, hoppas tränaren Jon Dahl Tomasson att laget kan ta med sig ljusglimtar till matchen mot Varberg på söndag. Då går den stekheta allsvenska guldstriden vidare. 

– Vi är inte alls vana att det går så här fort och inte vana vid den här intensiteten. Förhoppningsvis lär vi något av det och kan ta med oss det här höga tempot till på söndag, säger Jon Dahl Tomasson. 

Dansken menar också att matchen kan ge extra motivation att ta tre poäng mot Varberg. 

– Vi möter ju Champions League-mästarna för att vi vann ligan och vi vill göra det igen. Så det borde ge spelarna massa motivation tills på söndag. Vi måste vinna ligan för att få spela i Champions League nästa år. 

”Vill att motståndarna ska vara rädda”

Chelseas spelare var nöjda med att de fick matchen dit de ville. 

– Det var en tuff match för dem och vi pressade dem hårt. Vi hade kollat på klipp på dem och visste hur de skulle spela. De ville spela sig ur situationerna och spela upp bollen längs marken.  Men de hade det tufft och vi vill att lagen som kommer hit ska vara rädda för oss när det är Champions League-matcher, säger Mason Mount. 


Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.