Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Finns inget jag kan göra – det är tufft”

Chelseas Reece James hade inbrott under matchen mot Zenit.
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

För en månad sedan hade Reece James inbrott i sitt hus.

Nu berättar Chelseastjärnan om händelsen.

– Just nu finns det inte riktigt något jag kan göra, utan bara acceptera det, säger han.

När Chelsea mötte Zenit i premiäromgången av Champions League bröt sig fyra personer in i Reece James' hus.

– Det är så klart tufft att någon har brutit sig in i mitt hus och tagit så värdefulla saker. Men just nu finns det inte riktigt något jag kan göra, utan bara acceptera det och gå vidare, säger han på presskonferensen inför matchen mot Malmö FF.

Han har själv lagt upp klipp från övervakningskameror på sin Instagram. Där syns hur fyra personer tar sig in genom den stora grinden och slår i sönder ett fönster för att ta sig in i huset.

Men som tur var befann sig inga personer inne i huset vid händelsen. 

Blev rånad på flera medaljer

Rånarna fick med sig ett stort värdeskåp. Där i fanns bland annat hans silvermedalj från EM och Champions League-medaljen från 2020, när Chelsea vann turneringen.

– Ingen vill förlora en medalj. De betyder mycket för varje spelare och att vinna en trofé är svårt. Så klart det är tufft när de tas ifrån mig, säger James.

Han berättar också att inbrottet inte påverkar hans förmåga att fokusera på fotbollen.

– Det kan hända igen, ingen vet. Men det påverkar inte hur jag förbereder mig inför en match. Jag har fortfarande samma rutiner och samma inställning, säger han.

De senaste åren har flera Premier League-spelare blivit utsatta för inbrott. Tidigare under året blev bland annat Robin Olsen och hans familj rånade när det var hemma.

Även Tottenhams Dele Alli och Carlo Ancelotti har varit med om liknande händelser. 

Gjorde comeback i lördags

Inbrottet hos James utredds just nu av polis.

– Det finns inget nytt att säga. Polisen har inga spår eller någon. 

Försvararen missade Champions League-matchen mot Juventus och den efterföljande matchen i ligan mot Southampton på grund av en ankelskada. Men i helgens match mot Brentford var han tillbaka och är redo för onsdagens match mot Malmö FF.

– Vi behöver förbereda oss på bästa sätt, för det kommer inte bli en lätt match. Det är en hemmamatch så förhoppningsvis kan vi vinna och börja bygga momentum, säger James.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More.