Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det var vi som dominerade”

Markus Rosenberg firar Anders Christiansens mål. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Markus Rosenberg och Anders Christiansen var två av MFF:s bästa spelare mot Vidi. Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Malmö FF tappade ledningen mot Vidi och har bara 1-1 med sig till returen i Ungern.

Trots det tror spelarna på avancemang.

– Känslan är bra eftersom det känns att vi är det bättre laget, säger lagkaptenen Markus Rosenberg.

Anders Christiansen gjorde 1-0 i mitten av den andra halvleken och såg till att MFF kopplade greppet om dubbelmötet med Vidi.

Men Loic Nego kvitterade bara tio minuter senare och nu har MFF ett tufft utgångsläge inför returen. Laget måste göra mål på bortaplan för att inte bli utslaget ur Champions League-kvalet.

– Det är så klart inte ett resultat vi är nöjda med. Matchen speglar inte riktigt 1-1 och deras mål är lite av ett skitmål, säger Eric Larsson.

Eric Larsson: ”Hade bra koll”

Högerbacken är trots allt övertygad om att MFF kan få hål på Vidi i Ungern på tisdag.

– Vi hade bra koll på dem och skapade väldigt mycket lägen, framför allt i första halvlek, som vi inte riktigt trycker dit. Vi vet att vi kommer skapa lägen så det känns bra inför returen. Det känns som att vi kan göra det där nere, säger Larsson.

Bortsett från Anders Christiansens mål var Marcus Antonsson den som fick de bästa lägena för MFF. Men ett räddat skott från kort distans och två nickar över ribban innebar att han gick mållös från planen.

– Jag är här för att göra mål och inte nöjd med att inte lyckas med det, säger han, och fortsätter:

– Vi får hitta en plan som ska ta oss vidare. Just nu är det bara att rehabilitera kropparna och få nya friska ben. Vi är sjukt hungriga och taggade.

Rosenberg segersäker

Malmö FF var spelförande under större delen av matchen. Enligt Markus Rosenberg talar det för MFF i returen nästa vecka.

– Det känns inte som att de kommer ändra på så mycket på en vecka så det blir nog en liknande matchbild. Får vi upp mittfältet lite högre så kommer vi till de chanser som vi gjorde målet på och det var det vi pratade om i halvtid också. Jag har en bra känsla sett till spelet. Det var vi som dominerade och det var vi som styrde, säger lagkaptenen.

 

LÄS MER: Här är Malmö FF:s väg till Champions League 2018. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!