”Det passar mig och hela laget”

AC varnar för ett ”nytt” Ludogorets.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Kaptenen var på strålande humör under måndagsträningen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

RAZGRAD. I Malmö blev det en klar vinst mot Ludogorets.

Men spelarna höjer ett varningens finger inför returen.

– De behöver vinna och göra mål, säger Anders Christiansen.

När Malmö FF tog sig till Champions League 2014 och 2015 hade de allt att vinna i den avslutande playoff-matchen. 

Efter 2-0-segern i det första mötet mot Ludogorets är det MFF som har allt i egna händer och mycket att förlora. Anders Christiansen hoppas inte laget går in med känslan att jobbet redan är gjort.

– Jag tycker att både vi spelare och tränare har respekt för våra motståndare. Det är riktigt starka och de kommer få tillbaka några spelare, så jag tror de kommer bli bättre. 

Mittfältaren Kilril Despodov är den som kommer tillbaka efter avstängning. Det är inte vem som helst utan en av lagets stora stjärnor.

Det måste MFF hantera

I Malmö dominerade MFF stora delar av matchen och det såg förvånansvärt enkelt ut. Men i kväll förväntar sig AC en annan match.

– Jag förväntar mig att de kommer gå ut och anfalla direkt. De behöver vinna och göra mål. 

– De är väldigt bra offensivt, så jag tror vi måste gå ut och klara av att hantera de första minuterna av matchen. Vi behöver vara kompakta och hjälpa varandra. Det är också viktigt att vi försöker hålla i bollen, skapa chanser och göra mål, säger han.

Tidigare år har Malmö FF kunnat avgöra på hemmaplan med stor hjälp av publiken. Nu ska de göra det framför bortalagets supportrar.

– Det är ingen hemlighet att vi gillar att spela hemma och vi är starka där också. Vi har väldigt bra supportrar och de hjälpte oss igenom den första matchen. Men vi är ett lag som växer med supportrar, oavsett om det är våra eller motståndarnas.

”Tycker det passar mig”

Christiansen har tillhört Malmö en längre tid nu och har under sina år visat hur otroligt viktig han är för laget. Och det är ett lag han mår bra i.

– Jag älskar att gå till träningen varje dag, sättet vi tränar på och hur vi är tillsammans i omklädningsrummet. Mentaliteten också, den är riktigt starkt. Vi spelar även lite annorlunda i år. Det är lite mer framåt i Europa den här säsongen. Jag tycker det passar mig och hela laget.

Som lagkapten har han nu chans att ta klubben till Champions League.

– Det vore väldigt stort att ta Malmö FF till Champions League och jag tror det betyder mycket för alla oss. Att ta sig dit och spela dem sex matcherna har varit en dröm sedan man var liten.

Streama kvällens match mellan Ludogorets och Malmö FF på Telia och C More med start klockan 20.00 (extern länk).