”Deras bäst betalda spelare motsvarar hela vår budget”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: GABRIELE MARICCHIOLO/NURPHOTO/SHUTTERSTO / GABRIELE MARICCHIOLO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTER

Han ska leda sitt lag till nya historiska ögonblick.

Anders Christiansen tror MFF har en chans – men lägger över favoritskapet på Juventus.

– De ska vinna mot oss och de ska över oss, säger han.

Malmö FF har haft stort självförtroende under kvalet till Champions League. När turneringen nu drar i gång och Juventus står för motståndet i första matchen finns det kvar.

– Man kan säga att vi inte har en chans på papperet, men vi har också ett självförtroende. Jag vet inte om vi är dumma, men vi har en känsla att vi kan slå alla lag på hemmaplan, framför allt med vår publik, säger Anders Christiansen.

Juventus har inlett sin säsong knackigt och har bara en poäng i Serie A på tre matcher. 

– Jag tror vi alla har sett deras resultat. Alla press är på Juventus, det är den största klubben. Jag tror att deras bäst betalda spelare motsvarar typ hela vår lönebudget, säger han och forsätter:

– De har kanske lite problem att hitta deras spelsätt, efter att de förlorat deras stjärnspelare. 

Slipper möta stjärnan

Inför matchen har spelarna i Malmö FF pratat om att det är ett bra läge för dem att möta Juventus. Inledningen har inte varit den bästa och lagets fixstjärna Cristiano Ronaldo lämnade.

– Vi gör allt vad vi kan för att få poäng, kanske tre. Vi förbereder oss på bästa sätt och vi förbereder oss för att vinna matchen. Det samma ska Juventus göra. De ska vinna mot oss och de ska köra över oss. Så får vi se efter 90 minuter.

Dessutom slipper laget möta Chiesa.

– Det är så klart en duktig anfallare som är duktig på omställningsspel. Men det spelar ingen roll om du plockar bort en eller två spelare. Då har de ersättare på samma nivå. 

Christiansen har varit en bärande spelare för Malmö FF under säsongen och ska nu leda laget på den absolut största scenen.

– Det är speciellt så klart att vara kapten i ett Champions League-lag, det är första gången för mig. Men det är inte annorlunda om det heter Champions League-gruppspel i stället för Champions League-kval eller allsvenskan. 

”Känner mig bara bättre”

Sommaren har varit händelserik för honom. EM spel med Danmark, blivit pappa på nytt, tagit Malmö FF till Champions League och fått chansen från start i VM-kvalet. Själv rankar han sin nuvarande form högt.

– Varje lag har sin charm och varje tid har sin charm. Men jag tror att man kan se i spelet att jag fortsätter att utvecklas. Jag tror på att jag kan bli bättre, även om jag blir äldre. När jag var 20 år och pratade med någon som var 30 år, 31 eller 32 så tänkte jag att de var gamla. Nu står jag här, är 31 år och känner mig bara bättre och bättre för varje säsong, säger Christiansen och fortsätter:

– Så myten om att man peakar som 28-åringen den tror jag är ”over the hill”. Vi fotbollsspelare blir tränade på ett annat sätt och vi lever under andra förutsättningar än vad man gjorde för 20 år sedan.


ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More


TV: SE FLER SPORTNYHETER