Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Colak ska spela hårt mot vännen

Anfallaren ställs mot landslagskompisen i Champions League
Antonio Colak ser fram emot att möta Dejan Lovren.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Lovren har tidigare spelat i Liverpool.
Foto: ANTON VAGANOV / REUTERS BILDBYRÅN

SANKT PETERSBURG. Dejan Lovren har varit skadad under en period och missade Zenits Champions League-match mot Chelsea. 

Men om han finns med på planen när det ryska laget tar emot Malmö FF ställs han mot en vän i gästernas anfall.

– Jag ska försöka spela så hårt jag kan mot honom, säger Antonio Colak.

När Malmö FF ställs mot Zenit på bortaplan under onsdagskvällen ställs Antonio Colak mot en vän i Dejan Lovren. De båda spelar ihop i det kroatiska landslaget, och känner varandra väl.

– Jag är väldigt glad över att han är frisk igen. Jag såg att han inte har spelat på ett tag, men när vi var ihop med landslaget tidigare i höst skojade vi om den här matchen lite. Vi vet att det kommer bli svårt, alla matcher är svåra för alla i den här gruppen. Men jag ska försöka spela så hårt jag kan mot honom, det finns inga vänner under matchen. Förhoppningsvis kan vi vinna matchen, säger anfallaren. 

”Ibland är det allt som krävs”

Vänskapen gör att han också har lite extra bra koll på det ryska mästarlaget. 

– Jag följer honom och vet att de har stor kvalitet framåt med Dzyuba och alla brasilianska spelare. De är också starka bakåt så klart med Lovren och Rakytskyj, det är ett starkt lag. 

Vad betyder det för dig att få spela den här matchen? 

– Det betyder mycket för mig. Det här är den högsta nivån inom klubblagsfotboll, det är två mästare mot varandra i morgon och vi har möjlighet att visa att vi kan mäta oss på den här nivån. 

I förlustmatchen mot Juventus tidigare under september spelade Colak 90 minuter, men var inte särskilt delaktig under stora delar av matchen.

– Jag spelar på en position där man inte alltid måste ha så många touch för att vara delaktig. Jag försöker alltid spela mitt spel, ta mina löpningar och göra allt för laget. Ibland är en touch allt som krävs för att göra mål. Men jag är en spelare som alltid går hundra procent och försöker göra mitt bästa.

ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More