Bästa tillfället att få möta Juventus

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Malmö FF går in i Champions Leagues gruppspel med allt att vinna.

Och matchen mot Juventus kommer vid bästa möjliga tillfälle. Klart det finns en skrällchans mot ett ”Juve” i kris. 

Drömmen blev sann. 

Malmö FF tog sig till Champions Leagues gruppspel efter ett imponerande kvalspel och Play off. Ingen hade förtjänat platsen i gruppspelet mer än MFF. 

Ingen hade förtjänat de 170 miljonerna mer än MFF. 

När lottning var klar stod det klart att det blev en mardrömslottning. I alla fall rent sportsligt. Ekonomiskt och publikmässigt kan MFF se fram emot drömmatcher mot Chelsea och Juventus. 

Drömmen för alla fotbollsspelare. 

Nu börjar också MFF hemma mot Juventus och visserligen hade matchen kunnat komma efter den 29 september, då alla Coronarestriktioner är borta, men ser vi till det rent sportsliga har jag svårt att se något bättre tillfälle att möta Juventus. 

Klubben har precis blivit av med en av världens bästa fotbollsspelare. De har bytt tränare efter ett år där de förlorat Scudetton till Inter, och det känns knappast som Max Allegris nybygge är i superharmoni.

Serie A har inletts med oavgjort mot Udinese, torsk hemma mot Empoli och sedan en ny förlust borta mot Napoli. Det gungar redan lite kring den tidigare serie A-dominanten, som ”Juve” var för några år sedan. Mot MFF borta kommer också alla att kräva vinst av klubben. Allt annat är ett superfiasko. Krisen kommer bli djupare och självklart har spelarna de i bakhuvudet när de kliver ut på Eleda Stadion i kväll. 

Läge för en MFF-skräll? 

Ja, helt omöjligt är det faktiskt inte. 

Christiansen i kanonform

MFF har också en del spelare borta, men Anders Christiansen kommer i alla fall i kanonform, efter att ha fått vila sig i form. Detta efter att han blivit avstängd en match i allsvenskan för att ha kastat en stol efter förlusten mot Hammarby på Tele 2 arena . En helt sanslös dom. Snacka om att Svff och disciplinnämnden är snett på det när ”AC” blir avstängd i en match för att ha kastat en stol. 

Direkt pinsamt. 

Ett mindre bötesbelopp hade känts mer rimligt. Men att stänga av honom en match för att ha kastat en stol är patetiskt. 

Men inget dåligt som inte för något gott med sig för MFF. Lagkaptenen kommer revanschsugen och mer taggad än någonsin till matchen mot Juventus. Och senast på Eleda Stadion visade de himmelsblå supportrarna upp sig från sin allra bäst sida. Det var inte fullsatt, men det kändes som varenda stol var paxad när MFF-klacken sjöng för full hals. 

Om det gungar lika mycket i kväll kan det bli en riktig fin kväll för Malmö FF. 

Och en drömstart på Champions League-äventyret. 


ANNONS: Streama Malmö FF i UEFA Champions League – bara på Telia och C More