Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Brorsson efter återkomsten: ”Det var ju ett tag sedan”

Franz Brorsson gjorde sin första 90 minuter på väldigt länge mot Sönderjyske. Foto: BILDBYRÅN
Mittbacken har plågats av en långvarig infektion i kroppen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Franz Brorsson var inte bara en av två i MFF som spelade 90 minuter.

Han var även lagets bäste spelare och inblandad i båda målen när Malmö FF slog Sönderjyske med 2–1.

– Det kändes bra trots en jävligt tuff vecka, säger mittbacken efter segern.

På ett tämligen folktomt Stadion slog Malmö FF utan egentligen några större problem Sönderjyske efter ett mål av Markus Rosenberg och ett som tillskrevs en dansk försvarare som var sist på bollen efter att Anders Christiansen spelat in bollen i mitten. 

Franz Brorsson, som gjorde sina första 90 minuter sedan försäsongen, var planens bästa spelare. Han var direkt inblandad i det första målet genom en offensiv utflykt, indirekt i det andra via en långboll till Anders Christiansen och stod i övrigt för en stabil insats i mittförsvaret när han avfärdade danskarnas anfallsförsök tämligen enkelt. 

– Det kändes bra trots en jävligt tuff vecka med två pass om dagen. Skönt att klara 90 minuter trots det. Värmen på det… Nej, men det var kul att ha energi kvar, säger Franz Brorsson.

”Vet vad jag går för”

Med tanke på skadestatusen i Malmö FF och den tidigare historiken av en skadeskjuten backlinje, råder det inga tvivel om att Franz Brorsson kommer att få en hel del speltid framöver. Mittbacken själv är nöjd med sin fysiska status och känner att han är tillbaka i gammal form.

– Jag vet vad jag går för, så då är det bara att köra sitt eget spel. Nu är jag tillbaka i bra form efter skadan. Det är inte så svårt egentligen.

Du tog dig offensiva friheter i dag?

– Ja, det stämmer! Uwe gav mig instruktioner om att våga ta lite större ansvar offensivt och våga trycka upp i banan när det finns läge. Nu fick jag en bra boll av Eric (Larsson) och följde med uppåt. Det är svårt för försvararna att försvara mot någon som kommer från backlinjen – det är ett bra vapen att kunna använda emellanåt, säger Franz Brorsson. 

”Körde nästan varje dag”

När många MFF-spelare valde att utnyttja ledigheten över uppehållet, valde Franz Brorsson att stanna kvar och träna extra, något som även Uwe Rösler var inne på tidigare i veckan. Fokus låg på löpning, berättar Franz Brorsson.

– Gymmet har jag alltid haft med mig sedan tidigare, men nu valde jag lägga krut på konditionen och att få upp flåset. Jag ligger i fas med alla andra nu, så det känns väldigt skönt. Jag körde nästan varje dag nu under uppehållet.

Malmö FF:s nästa match blir redan på tisdag då man ställs mot kroatiska NK Gorica på hemmaplan. Närmast i allsvenskan väntar ett toppmöte mot AIK på Friends arena den 30 juni.

Tre utropstecken och ett frågetecken

1. Anders Christiansens crossbollar.

Under den första halvleken bytte MFF kant mer än tio gånger för att utnyttja övertaget man hade på kanterna. Samtliga gånger gick bollen via Anders Christiansen, samtliga gånger landade den exakt på mottagarens fot. 

 

2. Franz Brorssons trygghet. 

 

Uwe Rösler trodde att Brorsson tränat extra i gymmet, undertecknad att han på något sätt nötat positionsspel. Mittbacken spelade dessutom 90 minuter, var inblandad i MFF:s båda mål och såg minst sagt stabil ut i väldigt många situationer. I princip felfri. 

 

3.  Tim Pricas inhopp. 

 

Även om det finns en hel del att jobba med gällande fysiken, så finns det väldigt mycket fotboll i både ben och huvud hos den unge anfallaren. Orädd, självsäker och med framtiden för sig. Råämne. 

 

 

?. Breddspelarnas självförtroende.

Malmö FF har måhända allsvenskans bredaste trupp, men även de individuellt bästa spelarna måste just spela för att kunna hoppa in vid behov och sömlöst kunna ersätta de ordinarie. Glappet mellan startelvan och bänken är för många av dessa i nuläget alldeles, alldeles för stort. Det syns.