Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blir avstängd i två år efter kokainskandal

Ken Ilsö
Foto: Adelaide United
Ken Ilsö
Foto: Adelaide United

Kokainskandalen gör att Ken Ilsö avslutar karriären.

Den 32-årige anfallaren har bestämt sig för att inte starta om när den två år långa avstängningen är avtjänad.

– I ett försök att komma bort från verkligheten för ett ögonblick fattade jag ett dumt beslut. Jag beklagar det, men jag står också för mina handlingar och lever med konsekvenserna, säger Ilsö enligt spillerforeningen.dk. 

Han har spelat för det danska U21-landslaget, för Fortuna Düsseldorf i Bundesliga, nederländska Heerenveen, Midtjylland och en mängd andra klubbar.

Nu blir det inte fler.

Den 27 januari i år testades Ken Ilsö positivt för substansen benzoylecgonin när han spelade för Adelaide United i Australien. Den 21 mars stängde klubben av honom från spel och i dag har den australiensiska antidoping-byrån ASADA dömt Ilsö till sammanlagt två års avstängning.

Ilsö slutar med fotboll

Enligt Ilsö har han inte försökt dopa sig för att bli bättre som fotbollsspelare. Han säger att han ville fly verkligheten.

– Min fotbollskarriär har tagit mig ut i världen till Nederländerna, Tyskland, Kina, Singapore, Malaysia och nu senast Australien. Det har varit berikande och jag har lärt mig flera språk. Till slut blev det dock också ensamt att alltid flytta runt ensam och i Australien blev ensamheten för överväldigande, säger Ilsö till spillerforeningen.dk.

Vad Ken Ilsö ska göra i framtiden är oklart.

– Det var så klart inte så här jag hade tänkt avsluta min professionella fotbollskarriär men det är som det är och det blir som det blir. Nu blickar jag framåt och det är dags för livet efter fotbollen. Jag har börjat studera och kommer använda den närmsta tiden till att klura ut vad jag vill göra i framtiden, säger Ilsö.