Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beslutet fick frun att brista ut i gråt

Andreas och Sofie Granqvist med dottern Nova. Foto: PRIVAT
Sofie och Andreas Granqvist. Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Andreas Granqvist i HIF-tröjan. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
”Granen” i landslagsdressen. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter sommarens succé-VM har Andreas Granqvist kopplats ihop med Manchester United. 

I podden "Vägen till toppen" berättar han om storklubbens intresse - och hans karriärval som fick frun Sofie Granqvist att brista ut i gråt. 

– Hon var rätt så ledsen, säger Granqvist. 

– Det var som under Stenmark och Borg-tiden. Man förstod att det var stort hemma i Sverige, att Sverige stod still när vi spelade, säger Andreas Granqvist. 

Sommarens VM i Ryssland blev en otrolig svensk framgångssaga. Blågult lottades in i en stentuff grupp med bland andra regerande världsmästarna Tyskland och lyckades, mot oddsen, vinna gruppen och ta sig vidare. 

Sverige avancerade därefter förbi åttondelsfinalen innan resan tog slut i kvartsfinalen mot England. 

Den kanske största symbolen för den svenska framgången blev lagkaptenen och mittbacken Andreas Granqvist. 

Andreas Granqvist om Manchester Uniteds intresse

Granqvist, som blev "Granen" med hela svenska folket fick uppmärksamhet för sitt uppoffrande försvarsspel och sina stensäkra straffar som till stor del låg till grund för succén i Ryssland. 

Mitt under VM fick han och frun Sofie Granqvist även sin andra dotter, något som fick stor uppmärksamhet i världens medier och efter mästerskapet flyttade de hem till Helsingborg. 

Där har Andreas Granqvist varit med och spelat upp sitt Helsingborgs IF till allsvenskan. Men trots att allsvenskan hägrar för den 33-åriga Påarpssonen så betyder inte det att hans liv som utlandsproffs är slut. 

Det kanske bara har tagit en paus. 

För tidigare i höstas kom det uppgifter som gjorde gällande att Manchester United var intresserade av Granqvist. Han har själv kommenterat intresset som "smickrande" vid flera tillfällen, men i Camilla Enströms podd "Vägen till toppen" tar "Granen" ner uppgifterna något. 

– Jag tror inte det är jätteaktuellt, vi får se vad som händer i januari. Det finns säkert lite där bakom. 

Enström: Har du fått en konkret förfrågan?

– Det har jag inte fått. Och det ska mycket till för att jag ska lämna HIF, men om United visar konkret intresse i januari kommer det bli väldigt svårt att tacka nej till. 

 

Andreas Granqvist var högst delaktig i att HIF tog sig till allsvenskan igen. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

En flytt till United skulle fungera för familjen

Om det nu skulle bli Manchester United skulle det säkerligen tas emot mer välvilligt i familjen än vad flytten till Krasnodar gjorde. Granqvist spelade som bekant i den ryska klubben i fem år innan han flyttade hem till HIF. Men innan han lämnade Genoa för Krasnodar fanns det en annan klubb som låg nära till hands, Londonklubben QPR. 

Granqvist berättar i podden att han och QPR var så nära en överenskommelse att allt som saknades var en signatur innan saken var biff. Men precis innan Granqvist skulle resa till London hörde Krasnodar av sig.

Och valet föll på Ryssland, något som Andreas Granqvist berättar fick hans fru Sofie Granqvist att brista ut i gråt.  

– Jag tog det med min fru och förklarade att det här var ett bra steg för mig fotbollsmässigt och ett bra steg ekonomiskt. Att framtiden ekonomiskt skulle vara säkrad. Men hon var rätt så ledsen, hon ville till London och Krasnodar är inte riktigt samma sak, säger "Granen". 

LÄS MER: Fantasy Premier League 2018/2019 – tips och tricks 

LÄS MER: Alla övergångar i Premier League inför säsongen 2018/2019 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!