Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet efter Åge Hareides skidolycka

Åge Hareide tillsammans med Sveriges förbundskapten Janne Andersson.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Åge Hareide tvingas sitta ner och följa träningarna.Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Åge Hareide tvingades lämna det danska landslagets januariturné i Abu Dhabi på grund av ryggsmärtorna efter en skidolycka.

Nu meddelar danska förbundet att den förre MFF-tränaren drabbats av diskbråck.

– Han har åkt hem till Molde för att vila, säger presschefen Jacob Wadland till tidningen BT.

Danmarks landslag har, precis som Sveriges, åkt till Abu Dhabi för ett träningsläger. För förbundskaptenen Åge Hareide har det varit en tid med smärtor.

I dagarna mellan jul och nyår kraschade Åge Hareide på skidor och tappade känseln i ena benet. Förbundskaptenen har varit på sjukhus i Dubai och träningarna i Abu Dhabi har han fått följa sittandes på avbytarbänken.

– Förhoppningsvis ska trycket på nerven lägga sig inom sex veckor, om inte så blir det mikrokirurgi för att ta hand om det. Det ska inte vara något problem även om det är jobbigt att stå och gå, har Hareide berättat för Fotbollskanalen. 

Hareide flögs hem till Molde

När Danmark möter Jordan på måndagen är Hareide inte på plats. Han har redan åkt hem till Molde för att kurera sig. Enligt presschefen Jacob Wadland rör det sig om ett diskbråck.

– Det behandlar man inledningsvis genom att vila en period för att se om det läker av sig själv. Det är det han har börjat med nu, säger Wadland till BT och poängterar att Hareide inte lämnat Abu Dhabi för att ryggsmärtorna förvärrats.

– Anledningen till att han lämnade var inte att det blev värre utan för att det hjälpte att vila och man vill gärna ge kroppen så goda chanser som möjligt att svara, och det kräver mer vila än vad han kunde få här nere. Det kan han få uppe i Molde och därför är han där uppe, säger Wadland till BT.