Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bendtner talar ut – om sin otrohet

Så träffade Bendtner sin flickvän: ”Jag tänkte bara - vilken idiot”
Nicklas Bendtner talar ut om otroheten i första avsnittet av sin nya realityserie på Dplay.Foto: BILDBYRÅN NORWAY
Innan Nicklas Bendtner skrev på för FC Köpenhamn representerade han även norska Rosenborg.Foto: BILDBYRÅN NORWAY

Från profilerad fotbollsspelare till tv-stjärna. 

I premiäravsnittet av Nicklas Bendtners nya realityserie ”Bendtner & Philine” avslöjar den tidigare danska supertalangen hur det gick till när han träffade sin flickvän, modellen Philine Roepstorff.

Han berättar även om en julfest som höll på att förstöra parets relation.

– Jag önskar folk visste hur mycket hon klarar av.

”Bendtner & Philine” sänds på Dplay.

Nicklas Bendtners karriär utomlands blev en förhållandevis lång historia, ständigt kantad av kontroverser och mediala rubriker. Han har tillhört klubbar som Arsenal, Juventus, Sunderland och tyska Wolfsburg. Men han har varit mer känd för det som hänt utanför än på planen.

Numera är Nicklas Bendtner bosatt i en lägenhet i centrala Köpenhamn, där han bor tillsammans med sin flickvän och två hundar.

Något nytt fotbollskontrakt har han inte. 

Träffades under en fest

Men trots att fotbollskarriären kan vara över betyder det inte att Nicklas Bendtner är på väg bort från tv-kamerorna och strålkastarljuset. Under fredagen var det premiär för hans nya tv-satsning, realityserien ”Bendtner & Philine” på Dplay.

I serien får tittarna följa med in i den tidigare supertalangens vardag. Han avslöjar bland annat hur han träffade sin flickvän, Philine Roepstorff.

– Första gången vi träffades var på en privat fest som jag hade, säger Bendtner.

Philine Roepstorff fortsätter: 

– Det första jag såg i lägenheten var Nicklas med tre tjejer i en soffa, säger hon. 

– Jag tänkte bara ”vilken idiot.”

”Mitt liv är så tråkigt”

Trots den något brokiga starten fortsatte Nicklas och Philine hålla kontakten. Till en början som vänner.

En dag skickade Nicklas en flygbiljett till Philine - men hon tvekade om hon verkligen ville ge sig ut på resa med fotbollsstjärnan.

Först under en handbollsmatch bestämde hon sig. 

– Jag tittade på klockan och tänkte ”mitt liv är så tråkigt”. Något måste hända, säger hon.

– Jag sa till tränaren: ”jag måste gå, jag måste till flygplatsen.” Det var så det började. 

Var otrogen under en julfest 

Allt har dock inte varit guld och gröna skogar i parets relation. I samband med en julfest förra året var Nicklas Bendtner otrogen med en annan kvinna.

– Jag har alltid tyckt att vi har det perfekta förhållandet. Men jag tror inte jag kan säga det. Det går inte, konstaterar en gråtande Philine, som har märkbart svårt att hitta orden.

Paret har dock lyckats ta sig igenom krisen - och Nicklas Bendtner berättar att han kan se en lång framtid ihop med Philine.

– Philine är oumbärlig i mitt liv. Hon är den jag vill bilda familj med, säger han.

Dumpades av Köpenhamn 

Nicklas Bendtner var en gång i tiden Danmarks starkaste lysande fotbollsstjärna. Redan 16 år gammal värvades han av storklubben Arsenal.

Men karriären har inte gått spikrakt uppåt för anfallaren, som numera har hunnit blir 32 år gammal. Så sent som i december bröts hans kontrakt med FC Köpenhamn, efter bara sex matcher i den danska storklubben. 

– Det är första gången jag är i en ålder då det håller på att ta slut. För första gången på 17 år har jag inget jag måste upp till, säger Nicklas Bendtner, som inte vet om något nytt kontrakt finns runt hörnet, eller om hans något kontroversiella fotbollskarriär har nått sitt slut. 

”Bendtner & Philine” sänds på Dplay.