Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bendtner dumpas – nu kan karriären vara över

Foto: BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Nicklas Bendtner dumpas av FC Köpenhamn.

Nu kan karriären vara över.

– Det är ingen tvekan om att min dröm var mer speltid och ett längre avtal, säger anfallaren i ett pressmeddelande.

Det blev bara fyra månader, 406 minuters speltid och ett mål för Nicklas Bendtner i FC Köpenhamn. Klubben har valt att inte förlänga det kontrakt som löper ut vid årsskiftet.

– Den senaste tiden har han nog känt åt vilket håll det lutat men han har tacklat det väldigt professionellt. Han har hela tiden varit en bra lagkamrat som stöttat killarna och bidragit till våra resultat även om han varit besviken över att han inte spelat mer, säger FCK:s manager Ståle Solbakken i ett pressmeddelande.

Bendtner kan sluta

https://www.instagram.com/p/B6Kwxu7JNyW/

I nuläget är det oklart vad som händer med fortsättningen av Nicklas Bendtners karriär. Han öppnar för att avsluta den helt.

– Jag kommer fundera på min framtid ordentligt och grundigt tänka igenom om jag ska försöka mig på ett nytt äventyr i fotbollsvärlden eller om jag ska säga stopp och i stället ta sikte på nya äventyr i livet, säger Bendtner som också passar på att tacka alla för tiden i FCK.

– Inte minst fansen för hur de behandlat mig under min tid i klubben, det har varit rörande för mig.

Nicklas Bendner slog igenom som en stortalang i Arsenals ungdomslag. Han har spelat i Premier League, Serie A för Juventus och Bundesliga för Wolfsburg.

Karriären har också kantats av en rad skandaler.