Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bekräftar: Fotbollsprofil har fått coronaviruset

OS i Tokyo hotas av coronaviruset
Thomas Kahlenberg.Foto: BILDBYRÅN
Thomas Kahlenberg i duell med Zlatan Ibrahimovic 2015.Foto: BILDBYRÅN

Den tidigare danska landslagsstjärnan Thomas Kahlenberg har smittats av coronaviruset. 

I söndags var ex-mittfältaren på plats på Bröndbystadion och såg superligamatchen mot Lyngby – nu efterlyser myndigheterna personer som varit i kontakt med Kahlenberg på stadion.

– Styrelsen för patientsäkerhet ska kartlägga alla som har varit i direkt fysisk kontakt med Thomas Kahlenberg, skriver Bröndby på sin hemsida.

Thomas Kahlenberg, 36, har ett förflutet som landslagsspelare och med nio år som proffs i Bundesliga och franska Ligue 1.

Han slog igenom i Köpenhamnsklubben Bröndby och var i söndags på plats på Bröndby Stadion och såg matchen mot Lyngby.

Nyss hemkommen från en resa till Amsterdam blev en lätt förkyld Kahlenberg efter matchen sämre och efter tester visade det sig att han smittats av Coronaviruset.

Kahlenberg hålls nu isolerad och danska Styrelsen för patientsäkerhet, motsvarigheten till svenska Smittskyddsinstitutet, arbetar nu med att kartlägga alla som varit i nära kontakt med Thomas Kahlenberg i samband med matchen på Bröndby Stadion.

– Vi är i tät kontakt med myndigheterna och följer deras anvisningar till punkt och pricka, säger Bröndbys sportchef Carsten V. Jensen till Bröndbys hemsida.

Enligt Bröndby IF har föreningen placerat 13 medarbetare i karantän efter att de varit i direktkontakt med Thomas Kahlenberg.

Nio av dem är administrativt anställda medan fyra finns i den sportsliga staben. De fyra är försvararen Joel Kabongo, den assisterande tränaren Martin Retov, analytikern Jimmy Brinksby och idrottspsykologen Christian Engell.

Samtidigt meddelar Lyngby BK att tre av deras spelare är försatta i karantän. Dessa är Martin Ørnskov, Kasper Jørgensen och Patrick da Silva.

Kahlenberg är vid gott mod

Enligt Bröndby IF:s hemsida mår Thomas Kahlenberg efter omständigheterna väl och är vid gott mod. 

Samtidigt vädjar man till dem som varit i kontakt med Kahlenberg att höra av sig om de:

skakat hand med honom.

kramat honom.

stått eller suttit närmare honom än två meter under 15 minuters tid.

– Vi uppmanar alla som har varit i kontakt med Thomas Kahlenberg att höra av sig med sina kontaktuppgifter så att sjukvården kan ta direktkontakt med dem och göra en värdering, säger Carsten V. Jensen.

Anette Lykke Petri är enhetschef i Styrelsen för patientsäkerhet och säger:

– Vi har redan lokaliserat och karantänsatt alla kända och nära kontakter som Thomas Kahlenberg haft fram till att han fick symptom. 

– Via vår dialog med Thomas Kahlenberg om hans vistelse i söndags på Bröndby stadion vet vi att det är tal om ett begränsat antal personer han varit i kontakt med.