Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bachirou: ”Jag tror inte det blir lika illa”

Fouad Bachirou ville få möta Östersund i semifinalen i Svenska cupen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN

Malmö FF ställs mot Östersund i Svenska cupens semifinal.

Fouad Bachirou räknar inte med något hätskt mottagande efter vinterns omskrivna flytt.

– Det finns inga hard feelings mellan oss. Vi åker dit för att vinna, säger Fouad Bachirou.

Det blir ett mästarmöte i Svenska cupens ena semifinal.

På söndagen blev det klart att Malmö FF får möta de regerande cupmästarna Östersund på bortaplan nästa helg.

– Det blir kul så klart. Jag har många bra vänner där och det blir kul att se dem igen. Det kommer bli en bra match för det är två stora lag, det är något som vi ser fram emot, säger Fouad Bachirou som hoppades få möta Östersund.

– Man vill spela mot de bästa lagen. Vill man vinna så måste man slå de bra lagen. Det spelar ingen roll vilka.

MFF-mittfältarens övergång från just Östersund till Malmö var omskriven i vinter. Inte minst efter starka uttalanden från Östersunds starke man Daniel Kindberg.

Tror du att han vill vinna lite extra över dig efter det?

– Haha! Daniel vill alltid vinna över alla och han har alltid mycket åsikter. Det är inget nytt. Men för oss är det inget speciellt. Vi har hållit kontakten efter jag flyttade så det finns inga hard feelings alls mellan oss. Det är någon jag respekterar mycket och han respekterar mig också. Jag ser fram emot att träffa honom igen. Men han vill alltid möta Malmö och hävdar att de är det bästa laget så självklart kommer han försöka vinna, men vi åker dit för att vinna och fokusera på oss själva.

Hoppas på positivt mottagande

Det var en speciell match för Sören Rieks mot IFK Göteborg. Vilket mottagande tror du att du får av Östersundsfansen?

– Jag hoppas positivt men jag vet inte riktigt. Jag tror inte det blir lika illa som för Sören Rieks i alla fall, skrattar Fouad Bachirou.

– Nej, men jag tror det blir positivt. Jag har fortfarande bra kontakt med folk där och fått vänliga hälsningar så jag tror det blir bra. Jag ser fram emot att tacka alla igen.

Hur ser du på era chanser att slå Östersund på bortaplan?

– Goda. Vi är Malmö så vi går in i varje match för att vinna. Det spelar ingen roll om vi spelar hemma eller borta. Vi vill nå finalen och vinna den. Det är vår mentalitet och det vi strävar efter.

Vilka spelare i Östersund är största hoten mot er?

– De har många bra spelare, men det är kollektivet som är den starkaste sidan hos Östersund. De är bättre kollektivt än individuellt. De har så klart bra spelare också, som Ken Sema, Saman Ghoddos, Brwa Nouri och Sotirios Papagiannopoulos, men det som gör dem så bra i dag är kollektivet och flexibiliteten att kunna anpassa sig och förändra matchbilder, säger Fouad Bachirou.

Vill återupprepa cupvinsten

I fjol fick han stå på den vinnande sidan med Östersund. I vår hoppas han återupprepa den bedriften med Malmö FF.

– Det vore riktigt stort. Malmö har inte vunnit cupen på länge och det är något som fansen och klubben verkligen vill göra. Det skulle betyda mycket så om jag kan hjälpa klubben med det så vore det en stor framgång för mig också. Jag vill vinna så många fotbollsmatcher som möjligt och förhoppningsvis kan vi lyckas med detta.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!