Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Är inte här för att delta – vi är här för att vinna”

Jo Inge Berget på presskonferens inför CL-kvalet.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Malmö FF var på gott humör på måndagens träning.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

I kväll väntar årets tuffaste uppgift för Malmö FF: Rangers FC.

Jo Inge Berget vet vad som krävs att sitt lag för att lyckas.

– Det är viktigt för oss att inte låta dem spela deras spel, säger han.

Mot Riga FC och mot HJK Helsingfors var Malmö FF stora favoriter. När det nu är dags för den tredje kvalrundan till Champions League är det motståndarna Rangers FC som bär favoritskapet.

En tuff nöt att knäcka för Malmö FF.

– Vi har varit i den här situationen innan, det är en stor klubb och vi har vana vid det här. Många spelare som är i klubben vet vad det handlar om och vi är inte här bara för att delta. Vi är här för att göra avtryck och gå vidare. Det säger mycket om klubben att vi inte bara är här, utan är här för att vinna, säger Jo Inge Berget.

Rangers sprang igenom den skotska ligan ifjol och Berget ser två saker som blir viktiga för hans lag för att få stopp på dem.

– Det är ett bra lag och ett lag som är vana vid att vinna. Det är viktigt för oss att inte låta dem spela deras spel och använda bollen när vi har den. Och ge dem något de inte är vana vid från deras liga hemma.

Tomasson hemlighetsfull inför matchen

Jon Dahl Tomasson menar att det varit viktigt för honom att identifiera motståndarnas styrkor när han lagt upp matchplanen för Malmö FF.

– Först av allt måste vi alltid titta på motståndares kvalitet. Det är ett lag med vana av att vinna, det var en stor poängskillnad mellan Rangers och Celtic förra året. Jag tror att de också gjorde flest mål, säger han och fortsätter:

– De vann en titel för första gången på två, tre år. Det var en stor säsong för Rangers efter ett jobbigt corona-år. Men vi behöver göra de sakerna vi är bra på.

Vad är det?

– Det får du se i morgon, säger Tomasson med ett stort leende.

– Vi är också ett lag med vana av att vinna. Vi tror på våra styrkor. Vi behöver hitta något speciellt på planen i morgon, det vet vi. 

”Det är vi besvikna över”

Precis som tidigare i kvalet börjar Malmö FF på hemmaplan – vilket de även kommer göra om de tar sig till playoff. Historisk sett har de alltid varit starka på hemma med publiken som ett stort stöd. Som bekant blir det inget fullsatt Eleda Stadion på grund av rådande restriktioner.

– Det är vi besvikna över. I stället för ett fullsatt Eleda kommer det vara 5 000 - 6 000 åskådare. Det blir annorlunda nästa vecka. Detta är spännande matcher som kan definiera spelarnas karriärer, säger Tomasson.

Matchen mot Rangers FC börjar 19.00.

TV: SE FLER NYHETER